Εξελίξεις: Η ENI-TOTAL δεν αποκλείει να διακόψει τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Σχόλιο: Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι δεν μας σώζουν. Οι ακόμα πιο φίλοι μας Αμερικάνοι μια από τα ίδια. Οι δε εισαγόμενοι επενδυτικοί κολοσσοί που θα ...λύγιζαν τα σίδερα είναι έτοιμοι να λακίσουν ποιο γρήγορα και από τον Καμμένο μετά την ρίψη στεφανιού για του νεκρούς μας στα Ίμια. 
Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς φίλους και επενδυτές; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μία κάποια λύσις. 

Πέσαμε και πέφτουμε επανειλημμένως στα τέσσερα για να αποφύγουμε τα χειρότερα όπως λένε οι ...έξω και επαναλαμβάνουν αντανακλαστικά και οι ...μέσα. 
Ξύπνα λαέ! Μόνο μέσα από την δική σου συμμετοχή θα εξασφαλίσεις την ύπαρξη της πατρίδας σου. 
Δεν υπάρχει χρόνος. Μετά από οχτώ χρόνια επιβολής της μνημονιακής κατοχής υπό το άλλοθι της κοινοβουλευτικής πρόζας βλέπουμε καθαρά που οδηγεί το τούνελ που μας έταζαν ότι θα έχει έξοδο στο φώς...














Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και η απόφαση της Αγκυρας να μπλοκάρει πλοίο με γεωτρύπανο της ENI έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ – TOTAL.

«Είμαστε έκπληκτοι, δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ο CEO της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι μιλώντας στον ανταποκριτή του Rainews24 στο Κάιρο αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εργασίες εξόρυξης φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί «είμαστε πολύ μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου και σε αντίστοιχη εξόρυξη μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν είχαμε καμία αντίδραση. «Πιθανόν η ένταση που προκλήθηκε έχει άλλα κίνητρα, παρατήρησε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα. Ομως είμαι έκπληκτος γιατί είμαστε μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου», είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.