Ίμια 1996 - Ίμια 2018: Η δεύτερη πράξη του έργου


Του Αντώνη Μονοκάνδυλου*
Βιώνοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα Ίμια θαυμάζει κανείς την αξιοσύνη και τη «φιλοπατρία» των πολιτικών μας και βέβαια εύκολα και αβίαστα (έχοντας λίγο μυαλό) βγάζει τα συμπεράσματά του….
Το 1996 – 1η Πράξη- ο κος Σημίτης (του πατριωτικού τότε ΠΑΣΟΚ) μαζί με τον κ. Πάγκαλο, με τις γνωστές διεθνιστικές – σοσιαλιστικές του ευαισθησίες, (που οδήγησαν στην παράδοση του  Οτσαλάν στους Τούρκους), κατάφεραν και έφτιαξαν τις Γκρίζες ζώνες στα Ίμια, δηλαδή αυτό το moratorium για τις νησίδες, που ίσχυε από τότε, το 1996, έως σήμερα.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 
Σήμερα, εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, παίχτηκε η 2η Πράξη: ο κ. Καμμένος, στην επέτειο των Ιμίων, σαν καλός πατριώτης (γι’ αυτό εξάλλου τον ψήφισαν οι εξαπατημένοι ψηφοφόροι του), πήγε όπως πήγε και έριξε το στεφάνι στη θάλασσα, όπως το έριξε, και σαν Υπουργός Άμυνας έκανε τις «σωστές κινήσεις», δηλαδή να τραπεί σε φυγή διωκόμενος εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πλοία! Με όλα αυτά βρήκαν οι Τούρκοι την ευκαιρία και με σωστές πάλι κινήσεις κατάφεραν να δημιουργήσουν την τωρινή κατάσταση που υφίσταται εδώ και δυο εβδομάδες, δηλαδή να υπάρχει de facto τουρκική κυριαρχία (όχι πια γκρίζες ζώνες), κατάσταση, δηλαδή, στρατιωτικού δεδομένου.
Πρόκειται για το γνωστό παγκοσμίως στα στρατιωτικά δεδομένα που λέει ότι εγώ (σαν κράτος) κατέκτησα διά της βίας αυτά τα εδάφη, αν θέλεις τώρα έλα πάρ’ τα πίσω (εννοείται μόνο με πόλεμο), κι αν τολμάς. Και βέβαια επειδή εδώ στην Ελλαδίτσα μας κυβερνάει τώρα μια «αριστερή» κυβέρνηση  (αριστερόστροφη χούντα, όπως λέει ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης) με τη «φιλειρηνική» ιδεολογία της, απλά και «φυσιολογικά» συνεχίζουμε την καθημερινότητα μας  σαν να μην έγινε τίποτα. Την καθημερινότητα τους την συνεχίζουν και οι Τούρκοι με ισχυρή πλέον ναυτική παρουσία γύρω από τα Ίμια (προασπίζοντας τα εδάφη τους οι άνθρωποι!). Την ισχυρή αυτή ναυτική  παρουσία των Τούρκων, δύο εβδομάδες τώρα, τη ζούμε εδώ στο νησί μας οι Καλύμνιοι και την περιγράφουν οι ψαράδες μας, (που κατέθεσαν μάλιστα τον Γενάρη και υπόμνημα στον Τσίπρα ζητώντας την προστασία του πολεμικού ναυτικού, αλλά  όπως φαίνεται δεν έτυχαν ευήκοων ώτων).
Ισχυρή παρουσία και προκλητικότητα των Τούρκων, που είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ο διεμβολισμός του πλοίου της Ελληνικής ακτοφυλακής πριν δυο μέρες… Και έπεται συνέχεια, γιατί θα έχουμε και Τρίτη πράξη στο έργο!
Βέβαια, ο άμοιρος ελληνικός λαός μαθαίνει εκ των υστέρων κι αποσπασματικά τι κάνουν στη χώρα του οι πολιτικοί του (αυτή η εγκληματική, μαφιόζικη συμμορία που λέγεται πολιτικό σύστημα). Για παράδειγμα πληροφορείται με κάθε λεπτομέρεια από τα συστημικά ΜΜΕ για το σκάνδαλο της Novartis κ.λ.π., αλλά με την προβολή αυτών των σκανδάλων τον αποπροσανατολίζουν από τα σοβαρά εθνικά θέματα και τον κίνδυνο εδαφικού διαμελισμού της χώρας του. Αυτά τα ΜΜΕ, απ’ όπου παρακολουθεί τις ειδήσεις ο κόσμος, θα τα ζήλευε ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, τον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ! Κατάφεραν αυτοί οι «κύριοι» των ΜΜΕ, με τη μαύρη προπαγάνδα τους να κάνουν πλήρη πλύση εγκεφάλου στον άλλοτε υπερήφανο (και τώρα χωρίς τσίπα) Ελληνικό Λαό. Αυτά τα ΜΜΕ, όργανα του (πολιτικού) συστήματος, μόνο ενημέρωση δεν κάνουν, κάνουν πλύση εγκεφάλου με απόλυτα συστημικό, επιστημονικό τρόπο.
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, δεν πρέπει να ανησυχούμε και τόσο, γιατί ευτυχώς ο κ. Τουσκ (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) «μάλωσε» την Τουρκία, της είπε να συμπεριφέρεται καλύτερα σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Ευτυχώς που έχουμε τους ευρωπαίους «φίλους» μας και μας προσέχουν! Τι άλλο θέλουμε….;  Δόξα τω  θεώ για τους πολιτικούς μας, δόξα τω Θεώ για τους «φίλους» μας τους Ευρωπαίους, γιατί … σαν αποστάτες του Θεού οι νεοέλληνες, αφού ξεπουλήσαμε τις αξίες μας, τα ιδανικά μας για τις «χρωματιστές χάντρες» των Ευρωπαίων (καλοπέραση, υπερκατανάλωση, ευρώ κ.λ.π.), τώρα απολαμβάνουμε… και δεν αντιλαμβανόμαστε τη Κατοχή  που μας έχει επιβληθεί, δεν συνειδητοποιούμε τη γενοκτονία που υποφέρουμε, ούτε  την απώλεια των εθνικών μας εδαφών.
Το θέμα είναι θα βάλουμε μυαλό, θα ξυπνήσουμε;  Θα ξαναγίνουμε Έλληνες, δηλαδή λαός με φιλότιμο;  Οφείλουμε όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι  στην Ιστορία και στα παιδιά μας και να ξαναπάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να ακυρώσουμε το καθεστώς  αυτού του παρακράτους των δωσιλόγων, τη σύγχρονη Κατοχή της χώρας μας και τον εδαφικό της διαμελισμό!
14/2/2018
*Ο Αντώνης Μονοκάνδυλος είναι ιατρός, μέλος της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.