Τα μέλη αυτής της οικογένειας δεν νιώθουν καθόλου πόνο!


Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέλη της οικογένειας Μαρσίλι στην Ιταλία δεν αισθάνονται σχεδόν καθόλου πόνο, τουλάχιστον όχι με τον ίδιο τρόπο που τον νιώθει ο υπόλοιπος κόσμος και οι επιστήμονες μάλλον ανακάλυψαν την αιτία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Η οικογένεια - πιο συγκεκριμένα, η γιαγιά, οι δύο κόρες της και τρία εγγόνια - αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση εδώ και δεκαετίες και ενώ μπορεί να ακούγεται σαν ευλογία, στην πραγματικότητα είναι περισσότερο  κατάρα. 


Τα μέλη της οικογένειας έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων οστών, χωρίς καν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Μετά από ένα νέο γύρο κλινικών δοκιμών, οι ερευνητές εντόπισαν την αιτία που σχετίζεται με τα γονίδια.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Brain, μετά από διεξοδικές δοκιμές που έγιναν στα μέλη της οικογένειας έδωσε την απάντηση. Δοκιμάστηκε η ευαισθησία τους στο ζεστό και το κρύο και αποδείχθηκε ότι έχουν ανοσία στον πόνο. 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι διαθέτουν μια γενετική μετάλλαξη στο γονίδιο ZFHX2, το οποίο σχετίζεται με το πώς τα σήματα πόνου ερμηνεύονται από τα νεύρα και μεταδίδονται στον εγκέφαλο μέσω άλλων γονιδίων. Το τροποποιημένο γονίδιο υπήρχε σε κάθε μέλος της οικογένειας, οπότε οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν ευθύνεται για την ανοσία στον πόνο.

Όταν οι επιστήμονες "αφαίρεσαν" σε ποντίκια αυτό το γονίδιο
 διαπίστωσαν ότι τα πειραματόζωα έγιναν πολύ ευαίσθητα στα ερεθίσματα που σχετίζονταν με την θερμοκρασία, αλλά σχεδόν αναίσθητα στην πίεση της ουράς τους. Το ZFHX2 φαίνεται να ελέγχει τη δραστηριότητα και άλλων 16 γονιδίων, μερικά από τα οποία ρυθμίζουν το αίσθημα του πόνου.

Η έρευνα όχι μόνο απάντησε στο ιατρικό μυστήριο σχετικά με την οικογένεια από την Ιταλία, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων για την ανακούφιση από χρόνιους πόνους.

ΠΗΓΗ: enallaktikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.