Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν πρέπει να γίνει κράτος υποτελές στην ΕΕ

Σχόλιο:Ως πολιτικός αποικιοκρατικού κράτους ξέρει από αποικίες, από κατοχικό δίκαιο και όλες τις διαδικασίες που βυθίζουν ανεξάρτητα κράτη στην υποτέλεια. Γι αυτό προτείνει την αποδέσμευση από το δίκαιο της Ε.Ε. ώστε να μπορεί να ασκηθεί ελεύθερα εθνικά ανεξάρτητη πολιτική συνεργασίας με όλα τα κράτη του πλανήτη έξω από τον ζουρλομανδύα της Ε.Ε.. 
Ας μην κάνουμε σύγκριση με τους υποτελείς ελληνόφωνους συνεργάτες του 4ου ευρωπαϊκού τραπεζικού Ράιχ.

Μια καλή συμφωνία για το εμπόριο μετά το Brexit πρέπει να κλείσει η Βρετανία με τους Ευρωπαίους, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο να γίνει κράτος υποτελές στην ΕΕ, τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον.

Εάν δεν καταφέρει να απαλλαγεί από το δίκαιο της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μετατραπεί σε «υποτελές κράτος», προειδοποιεί ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη στους Sunday Times. Η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του Brexit, διαφοροποιούμενη από τους κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ προκειμένου να είναι σε θέση να συνάψει σωστές συμφωνίες ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με άλλα κράτη, σημειώνει ακόμη.

Ακόμη, ο Τζόνσον δήλωσε ότι στην παρέμβαση που θα κάνει αυτή την εβδομάδα θα προτείνει ένα φιλελεύθερο Brexit, αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που θεωρεί πως δίνει στη χώρα του η αποχώρησή της από την ΕΕ.

ΑΠΕ/ Reuters μέσο Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.