Πέντε γυναίκες δημοσιογράφοι σε απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Σχόλιο Iστολογίου: Το καθεστώς κατοχής δρα διαλυτικά μέσα στην κοινωνία. Η βαρβαρότητα του εγκλήματος που λέγεται PSI αποτέλεσε την ταφόπλακα στα ήδη λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων οδηγώντας στον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και συνταξιούχων. 
Φυσικά οι υπογραφές στο "επαναστατικό" avaaz δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την ληστεία του ταμείου των δημοσιογράφων.  
Το πρόβλημα λέγεται οικονομική κατοχή και εκποίηση όλης της χώρας και του λαού της μέσα από την αποσύνθεση που προκαλεί η εξυπηρέτηση του παράνομου δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Είναι τόσο ασφυκτικό αυτό το αλυσόδεμα στο καθεστώς της δουλοπαροικίας χρέους που μπορεί και  επιβάλει εδώ και 7 χρόνια όλες τις πολιτικές αποφάσεις των κατοχικών κυβερνήσεων που το υπηρετούν. 
Γι αυτό το λόγο πέρα από κάθε κλαδικό αίτημα διεκδίκησης θα πρέπει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας να αντισταθεί οργανωμένα και μετωπικά για την συνολική ανατροπή αυτής της πραγματικότητας που γκρεμίζει όλα τα κοινωνικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα  δικαιώματα του έθνους μας. 



Πέντε γυναίκες δημοσιογράφοι πραγματοποιούν απεργία πείνας και βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα έξω απ' το κτήριο της ΕΣΗΕΑ ζητώντας άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τον οργανισμό επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων.

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει εδώ και μια εβδομάδα δημοσιογράφοι που ζητούν τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων.

Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει αρχικά απ' τον Θόδωρο Βαρίκο, που τη διέκοψε για λόγους υγείας, και τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου. Στο πλευρό τους προστέθηκαν ακολούθως η Μαρίνα Βήχου, η Ελένη Ανδριανού και η Ευαγγελία Πατεράκη, που όλες μαζί ζουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές που έστησαν στο πεζοδρόμιο έξω απ' το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας.

Σήμερα το απόγευμα, στις 19:30, θα δοθεί μάλιστα συναυλία συμπαράστασης απ' τους «Φίλους του Μίκη Θεοδωράκη Άξιον Εστί» ενώ συγκεντρώνονται υπογραφές στο avaaz.org. Στο διαδκτυακό ψήφισμα, που μέχρι αυτή την ώρα έχει συγκεντρώσει 320 υπογραφές, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «Με το PSI και το κούρεμα των ομολόγων χάθηκε μεγάλο μέρος των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ και έτσι μετά τον περασμένο Μάη για πρώτη φορά πληρώθηκαν εκπρόθεσμα κατά δύο μήνες οι επικουρικές συντάξεις και κατόπιν δανείου από τον ΕΦΚΑ. Ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει πληρωθεί η επικουρική του Σεπτεμβρίου».


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε εκ νέου χθες η ΕΣΗΕΑ, στην οποία επισημαίνει ότι «το αδιέξοδο σχετικά με το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, δυστυχώς, συνεχίζεται» καθώς και ότι «οι συνταξιούχοι συνάδελφοι δεν έχουν λάβει τις επικουρήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος για τη φαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων».

Παράλληλα, ευχαριστεί τους δημοσιογράφους που πραγματοποιούν απεργία πείνας, σημειώνοντας πως «η απεργία πείνας των συναδέλφων στην είσοδο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ μας συγκινεί όλους. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό υπάρχει πολύπλευρη στήριξη και μεγάλη ανταπόκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.