Παίρνουν τα λεφτά των δήμων και κόβουν επιδόματα! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος



Νάτα πάλι. Τα μάθατε τα νέα;
Ο Τσακαλώτος, έστειλε έγγραφο στους Δήμους και σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης να βάλουν όλα τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το 2015 και το 2016, για να πληρώνει τα δάνεια, τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ελλείψει πόρων.

Έτσι, οι δήμοι αδυνατούν να επιτελέσουν οποιοδήποτε έργο ή και να καλύψουν ζωτικές τους ανάγκες. Ήδη, πολλοί δήμοι έχουν αναστείλει σιωπηλά κοινωνικές υπηρεσίες (ακόμη και συσσίτια σε ευπαθείς ομάδες ή σε κοινωνικά παντοπωλεία κλπ), έχουν «παγώσει» τις προσλήψεις συμβασιούχων γυμναστών για τα προγράμματα άσκησης για όλους (ΠΑΓΟ) που ουσιαστικά καλύπτουν όλες τις αθλητικές δραστηριότητες των δημοτών και γίνονται σε συνεργασία με την ΓΓΑ, ενώ έχουν αναστείλει κι άλλες ζωτικές λειτουργίες τους, για να μπορεί η κυβέρνηση να κάνει τον αντάρτη με τα χρήματα των δημοτών.

Το πρόσχημα του Τσακαλώτου και της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να τα αποθεματικά να καλύψουν ανάγκες αγοράς και πώλησης repos του δημοσίου.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι το ταμείο είναι μείον, το έλλειμμα στα έσοδα είναι ένα δις ευρώ, μιας και οι φορολογούμενοι αδυνατούν ν’ αντεπεξέλθουν στην φορολαίλαπα.

Μια φορολαίλαπα που ήταν συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο, τις τεράστιες σπατάλες του και τις αντιπαραγωγικές υπηρεσίες κι οργανισμούς του.

Κι αν εμείς λέμε ψέματα, όπως μας κατηγορούν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, τότε κάνει το ίδιο κι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις; Που δήλωσε η ότι η υπεροφορολόγηση ήταν επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου να μην αγγίξει τον δημόσιο τομέα και τις δαπάνες του;

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Αποκαλύπτεται ότι συνειδητά η κυβέρνηση προχωρά στην περικοπή κοινωνικών επιδομάτων (αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, παροχών στέγασης) και μειώνει τους δικαιούχους ενσωματώνοντάς τους στην ελεημοσύνη του λεγόμενου κοινωνικού επιδόματος. Η απάντηση της Επιτρόπου Απασχόλησης, Μάριαν Τίσσεν, ήταν αποκαλυπτική.

Να το πούμε μια ακόμη φορά: Τα χρήματα που μαζεύει η κυβέρνηση είναι από δυο πλευρές. Από τους φόρους και από τα δάνεια της τρόικας.

Ε, λοιπόν, αυτά δεν φτάνουν για να καλύπτονται τα έξοδα του κράτους και ταυτοχρόνως να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Οι φόροι διαλύουν τα πάντα και το υποζύγιο καταρρέει. Οι περισσότεροι αδυνατούν να τους πληρώσουν.

Τα δε δάνεια μας δίνονται με τις προϋποθέσεις των προαπαιτούμενων. Και καρκινοβατούν στο θέατρο του παραλόγου και του παραμυθιού της διαπραγμάτευσης και της … αντίστασης. Χώρια ότι κοστίζουν σε όλους μας δισεκατομμύρια.

Άρα, αφού το ταμείο είναι μείον και πρέπει να πληρώνονται οι υποχρεώσεις, η κυβέρνηση παίρνει τα χρήματα των δήμων. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει με ανακοίνωση – καταγγελία της η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Κατά τα άλλα, χθες είχαμε τα γενέθλια δυο χρόνων της πιο καταστροφικής κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο.

Περαστικά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.