Τι ακριβώς περίμενε ο κ. Κούλογλου;


Σχόλιο: Σε ένα €υρω κοινοβούλιο βιτρίνα δημοκρατικής λειτουργίας, όργανο πολιτικής νομιμοποίησης της απολυταρχίας του τραπεζικού καρτέλ και του κάθε είδους παρασιτικού λόμπι εξυπηρέτησης πολυεθνικών συμφερόντων, ο κος Κούλογλου εκπλήσσεται από την λογοκρισία των σκίτσων που περιγράφουν όσο πολλές χιλιάδες λέξεις τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής οικονομικής κατοχής στους λαούς με κορυφαίο θύμα τον Ελληνικό λαό που βιώνει την γενοκτονία του. 

Η παράταξη του εν λόγο ευρωβουλευτή έχει ψηφίσει επανειλημμένα ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις και εκβιασμούς με το δόγμα Τ.Ι.Ν.Α (There Is No Alternative) όπως επίσης οι σύμμαχοι τους ΑΝΕΛ και το υπόλοιπο ...συνταγματικό τόξο. 

Πιστεύει μήπως ότι η δύναμη της αλήθειας μέσα από την τέχνη των σκίτσων θα συνετίσει τους παραστρατημένους συναδέλφους του που με τις υπογραφές τους ευθύνονται γι όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν; 
Οι ίδιοι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι καταπάτησαν ακόμα και τα θεμελειώδη ανθρώπινα δικαιώματα με την επιβολή των μνημονίων ώστε να σωθούν οι τράπεζες και το νόμισμά τους.

Μπορούν να γραφτούν πάρα πολλά. Σταματάμε εδώ.

Δείτε, διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Απόπειρα λογοκρισίας χωρίς προηγούμενο στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει ο Στέλιος Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία κάλεσε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, κατήγγειλε, με λύπη του, πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας που προετοίμαζε για τα 60 χρόνια της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση, που θα λάμβανε χώρα στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη.

Όπως ορίζεται από τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου, το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο. Όμως εν προκειμένω, η κοσμήτορας, Catherine Bearder, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, χωρίς αυτά να προσβάλλουν με κάποιο τρόπο τις αξίες της ΕΕ.

Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην συνέντευξη Τύπου «πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι πολύ». Ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως δεν θα αποδεχθεί αυτή την λογοκρισία και μαζί με τον ευρωβουλευτή Patrick Le Hyaric, με τον οποίο συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της κοσμήτορος στον ίδιο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Αντόνιο Ταγιάνι.

Τα απορριφθέντα σκίτσα είναι τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.