Nέα δικαστική ήττα για την Johnson & Johnson που θα πληρώσει τεράστιο πρόστιμο για τη πούδρα της


Το δικαστήριο του Λος Άντζελες καταδίκασε την εταιρεία Johnson & Johnson να πληρώσει αποζημίωση ύψους 417 εκατ. δολαρίων σε μια γυναίκα, την Eva Echeverria .


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το δικαστήριο διέταξε την εταιρεία να αποζημιώσει τη γυναίκα που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας την ότι τα προϊόντα της και συγκεκριμένα η μακροχρόνια χρήση πούδρας, της προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών.

Το δικαστήριο  καταδίκασε την Johnson & Johnson (J & J) να καταβάλει 417 εκατομμύρια δολάρια (323 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) αποζημίωση με το σκεπτικό ότι δεν προειδοποίησε, ως όφειλε, τους καταναλωτές επαρκώς για τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση των προϊόντων της. 

"Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση των ενόρκων και τη δικαίωση της πελάτισσας μας"» ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας που έχει πεθάνει από καρκίνο των ωοθηκών, Mark Robinson.

Η υπόθεση αυτή για την Johnson & Johnson δεν είναι η μόνη. Η εταιρεία αντιμετωπίζει ακόμα 4.800 αντίστοιχες υποθέσεις ενώ το ποσό που της επιδικάστηκε είναι το μεγαλύτερο που έχει κληθεί να πληρώσει μέχρι σήμερα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.