ΙΚΑΡΙΑ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ -ΤΟ BUSINESS INSIDER «ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.


Ομορφιά, υγεία και μακροζωία. Το νησί που οι κάτοικοι του «ξεχνούν να πεθάνουν» συνεχίζει να αποθεώνεται και τον χειμώνα από τον διεθνή Τύπο. Ο λόγος για την Ικαρία, όπου «είναι ένας από τους πιο υγιής τόπους για να ζει κανείς».  
Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει ο Dan Buettner, συγγραφέας του «The Blue Zones Solution», υμνώντας το νησί του Αιγαίου και μοιράζεται τις εντυπώσεις του. 

«Δουλεύοντας για το National Geographic έκανα μια έρευνα για το που οι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Τι κάνουν παραδίδοντας μαθήματα στους υπολοίπους. Το 2008 μαζί με συνεργάτιδά μου βρεθήκαμε στην Ικαρία, καταγράψαμε γεννήσεις, θανάτους κι άλλα στοιχεία», αναφέρει αρχικά ο συγγραφέας και συνεχίζει:«Ανακαλύψαμε ότι η Ικαρία είναι ένα μέρος όπου το προσδόκιμο της ζωής είναι οκτώ χρόνια περισσότερο απ' ότι στις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν χαμηλά ποσοστά καρδειαγγειακών ασθενειών και άνοιας. Οι άνθρωποι ζουν πολύ εκεί. Το 90% των τροφών που καταναλώνουν είναι φρούτα, ενώ υπάρχουν πολλές πατάτες στην Ικαρία Οι Ικαριώτες τρώνε επίσης φασόλια, περίπου δύο φορές την εβδομάδα ψάρι και τρεις αυγό, αλλά το βασικό που μας μαθαίνουν, είναι πως να κάνουμε το φαγητό που έρχεται από τη γη γευστικό, ώστε να το τρώμε κάθε μέρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μακροζωία των κατοίκων του νησιού απασχολεί τα διεθνή Μέσα, με την αντιπαραβολή μεταξύ του ικαριώτικου και αμερικανικού τρόπου ζωής να είναι κάτι σύνηθες. Οι κάτοικοι ζουν περισσότερο από τους Ελληνες, τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς κατά μία δεκαετία περίπου.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.