Τα λένε και δεν αισθάνονται καμία εντροπή. Παράδειγμα ο κ. Δραγασάκης


  
Του Δημήτρη Κυπριώτη* 

Ο  κ. Δραγασάκης, αφανής αντιπρόεδρος αυτής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από καιρό εις καιρόν βγαίνει από τα «λαγούμια» της αφάνειας του, για να κάνει κάποια βαρύγδουπη ανακοίνωση ή να δώσει κάποια συνέντευξη και να εκθειάσει το θεάρεστο έργο της κυβέρνησή του. Και αυτό, γιατί τις περισσότερες φορές, αυτόν τον δήθεν αριστερό με τη μεγάλη διαδρομή στους διαδρόμους της αριστεράς που υπηρέτησε, τον βλέπουμε μόνο σε επαφές με τραπεζίτες  και άλλους μεγαλοπαράγοντες  της οικονομικής ελίτ!

Έτσι λοιπόν έκανε και πάλι την  εμφάνισή του  με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα των Συντακτών, την εβδομάδα που μας πέρασε. Και τι δεν είπε ο άνθρωπος!  Το μαύρο, κατάμαυρο στην οικονομία το έκανε άσπρο, κατάλευκο!  Αν διάβαζε κάποιος τη συνέντευξη,  θα νόμιζε ότι  σε λίγο καιρό θα βρισκόμαστε στη «Γη της Επαγγελίας» και οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια Τόσο καλά είναι τα πράγματα.

Βέβαια οι  ελάχιστοι σαν και αυτόν, που απολαμβάνουν τους μισθούς και τα όποια «τυχερά» τους, έτσι μάλλον θα τα βλέπουν, οπότε τι πειράζει να πουν και το κάτι παραπάνω; Τι και αν σήμερα μετά από τα τόσα παρακάλια, εδέησαν οι λεγόμενοι θεσμοί να δώσουν την άδεια να αποδεσμευτεί η δόση των  7,7 δις. ευρώ και αυτά ως τράνζιτ στη χώρα μας; Γιατί  μόλις φθάσει η εντολή κατάθεσης στην ΤτΕ αμέσως θα μεταφερθούν στους δανειστές 6,4 δις ευρώ για την εξόφληση δόσεων Ιουλίου και έτσι, με  τα χρήματα ταυπόλοιπα των 800 εκατ. ευρώ, θα πήξει η αγορά και οι Έλληνες κατά τον κ. Δραγασακη!!

Τώρα μικρή σημασία για τον κύριο αυτόν έχει το γεγονός ότι ταχρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ξεπερνούν τα 6,4 δις. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις που δεν έχουν αποδοθεί! Ε, και τι πειράζει,  αν περιμένουν οι συνταξιούχοι κανένα χρόνο ακόμη; Ο κ. Δραγασάκης όμως και οι όμοιοί του καλά τα παίρνουν και μάλιστα πολλές φορές  πριν από την ώρα τους, οπότε γιατί να σκοτίζονται και να μην τα βλέπουν όλα ρόδινα;

Από τα ωραία της συνέντευξης του κ. αντιπροέδρου, ήταν και η αναφορά του για το χρέος. Ναι φυσικά και αυτό τακτοποιήθηκε, αν δεν το ξέρατε. Γιατί ναι μεν οι ρυθμίσεις(λεκτικές και μόνο) του ανακοινωθέντος τουEurogroup, γιατί συμφωνία ακόμη δεν έχουμε δει, «παρόλο που οι ρυθμίσεις δεν συνιστούν οριστική αντιμετώπιση του χρέους, προκάλεσαν ήδη πτώση επιτοκίων, πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας μας (από τους γνωστούς οίκους αν@χής)και αύξηση της συμμετοχής ξένων κεφαλαίων (να οι φίλοι που λέγαμε) στην τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων»! Τόσο καλά τα πράγματα με το χρέος! Είναι σαν να μην υπάρχει πια!

Ε, τώρα μπορεί «η συμφωνία συνολικά να απέχει σε ορισμένα(sic) σημεία από τους αρχικούς  στόχους της κυβέρνησης, ωστόσο περιέχει δυνατότητες(ναι αυτό δεν το είχαμε προσέξει) προς αξιοποίηση»!

Και εμείς τώρα οι αφελείς ψάχνουμε να δούμε στους στόχους που είχε βάλει η κυβέρνηση, μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη από τα λεγόμενα του κ. Δραγασακη.  Ας πάρουμε μόνο δύο στόχους, γιατί πάνω σε αυτούς  υπήρχαν και υποσχέσεις του κ. πρωθυπουργού, που μάλιστα έκαναν τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα που οι δανειστές ζήτησαν  προκαταβολικά να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Ο ένας στόχος αφορούσε τη διευθέτηση του χρέους, που σύμφωνα με την υπόσχεση του πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό λαό, αν δεν γινόταν θα έπαιρνε πίσω τα μέτρα που επέβαλε στους βουλευτές του να ψηφήσουν!!  Και ο δεύτερος, αφορούσε  την ποσοτική χαλάρωση που θα έδινε η ΕΚΤ, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τράπεζες! Και αφού τίποτα δεν πήρε από αυτά, τι το καλλίτερο ο αντιπρόεδρος να λέει ότι θέλει. Μήπως θα δώσει λογαριασμό και σε κανέναν;

Βέβαια στη συνέντευξή του άφησε για το τέλος το καλό. Δήλωσε με έμφαση και με υπερηφάνεια ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ  θα ανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία για μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που θα ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, θα μειώνουν τις ανισότητες και θα ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή»!

Και για όλα αυτά τα ωραία ο κ. αντιπρόεδρος δηλώνει ότι, «Δεν χρειάζεται να  περιμένουν τους δανειστές για να κάνουν τις αλλαγές, γιατί αυτοί (οι του ΣΥΡΙΖΑ επαναστάτες)αυτά τα τόνιζαν ήδη πριν από την κρίση και γιατί το κυβερνητικό πρόγραμμα πρέπει να αντιστοιχηθεί συνολικά στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες της νέας φάσης, αφού εκεί θα κριθούν»!

Αν δεν καταλάβατε καλά, τώρα  προετοιμάζονται για τις αλλαγές της επόμενης φάσης, όταν δεν θα χρειάζεται να ρωτούν τους δανειστές. Το γεγονός ότι έχουν αλυσοδέσει τη χώρα με χρέη, φόρους και πλεονάσματα μέχρι το 2060 και το γεγονός ότι ήδη έστειλαν με την υπογραφή  του κ. Τσίπρα τη νέα αίτηση προς το ΔΝΤ για το επόμενο μνημόνιο μαζί του, δεν τους λέει τίποτα!


Για τέτοια ξεδιαντροπιά μιλάμε! Αλλά που θα πάει, θα μιλήσει και ο Λαός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.