Μοναδικό Καθήκον η Αντίσταση, Γράφει ο Στρατηγός Ε.Α. Δημήτρης Κυπριώτης


Η Ελλάδα πολλές φορές στην ιστορική της διαδρομή έχει αισθανθεί τον «εναγκαλισμό» των ισχυρών πολλές φορές και πάντα αυτός έσφυζε από αγάπη, τόση ώστε κάθε φορά μετά από αυτόν να χρειάζεται πολύς χρόνος για να ανακάμψει.


Κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα και σήμερα και μάλιστα με πολύ χειρότερα αποτελέσματα, αφού τώρα η Ελλάδα ζει και κινείται σε έναν πολύ περισσότερο πολυδαίδαλο κόσμο με πολλές απαιτήσεις και  σ΄ ένα οικονομικό περιβάλλον που το καθορίζουν τρίτοι.

Όμως αυτήν τη φορά οι δαγκάνες που περιβάλουν την Ελλάδα δεν είναι όπως παλιά, μιας μόνο κυρίαρχης δύναμης.(Οι Άγγλοι πρώτα, οι Αμερικάνοι ύστερα). Τώρα οι αγαπητικοί- δυνάστες  είναι δύο, που έχουν μοιράσει μάλιστα και τους ρόλους τους. Ο ένας εξουσιάζει και απαιτεί τα οικονομικά και ο άλλος τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας! Η Κυβέρνηση της Ελλάδας απλά παρακολουθεί το «πάρτι» από μακριά και ελπίζει και εύχεται στην ευσπλαχνία των  δυναστών της.

Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε βάθος τις συμφωνίες ή τις διαφωνίες  που έχουν συντελεστεί μεταξύ αυτών των δυνάμεων, όμως εικάζουμε από αυτά που έρχονται στην επιφάνεια ότι παρά τον σκληρό ανταγωνισμό τους βρίσκουν το πεδίο συμφωνίας τους πάνω στο κεφάλι και το σβέρκο των Ελλήνων.

Το δεδομένο όμως είναι ένα: Από τη στιγμή που η χρεοκοπία της χώρας θεωρήθηκε ουσιαστικά δεδομένη και οι πολιτικές της  ηγεσίες έπεσαν στα τέσσερα εκλιπαρούντες το ξεροκόμματο από τους ισχυρούς,τότε  αυτοί πρόθυμα την αγκάλιασαν με τις δαγκάνες τους για να προσδιορίσουν  το παρόν και το μέλλον του νέου προτεκτοράτου τους.

Έτσι λοιπόν οι νέες προστάτιδες δυνάμεις έχουν ήδη αποφασίσει για την Πατρίδα μας, ότι θα παραμείνει για πάντα σε οικονομικό και πολιτικό  μαρασμό, για να μπορεί να ξεπληρώνει αυτήν την προστασία που ζήτησε (τις δανειακές συμβάσεις , τα δάνεια και τα μνημόνια κατανόησης)

Το πώς θα γίνει όμως αυτό το ξεχρέωμα, όλοι οι Έλληνες σήμερα αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται για τα καλά, με τις περικοπές: των συντάξεων, των μισθών, των κοινωνικών παροχών και δαπανών, με το άγριο κυνηγητό για την είσπραξη φόρων, με την ισοπέδωση και την εξαφάνιση του ελεύθερου επαγγελματία, αλλά και με το ξεπούλημα κάθε δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας  και  κάθε δημόσιας υποδομής.

Από την άλλη πλευρά τώρα, η ελληνική λεία, όπως  την έχουν βάλει στο μάτι οι κατοχικές δυνάμεις, περιέχει έκτος από την κινητή περιουσία  και την ακίνητη, αυτήν  δηλαδή που όλοι ονομάζουμε χαρακτηριστικά ως «οικόπεδο»  και αυτό το οικόπεδο το θέλουν πάρα πολύ, γιατί έχει μεγάλη σημασία για τα δικά τους γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά  συμφέροντα.

Το θέμα της μοιρασιάς του οικοπέδου για τις  κατοχικές δυνάμεις, μάλλον ήταν μια εύκολη υπόθεση για αυτούς, πιο εύκολη   από όσο  νομίζαμε εμείς . Και αυτό, γιατί οι μεγάλοι πάντα βρίσκουν διέξοδο στο αδιέξοδο των ενεργειών τους, αρκεί ο συμβιβασμός που θα κάνουν μεταξύ τους, να παιχθεί στο κεφάλι μας και το ταμείο που θα κάνουν στο τέλος, να μην τους επιβαρύνει αν είναι δυνατόν καθόλου!

Έτσι λοιπόν, το μεν οικονομικό πακέτο προστασίας το έχουν αναλάβει να το διαχειρίζονται οι Γερμανοί, τη δε διαχείριση του γεωστρατηγικού οικοπέδου την ανέλαβαν οι Η.Π.Α. Και από ότι φαίνεται αμφότερες οι «δουλειές» πάνε πολύ καλά για τους κατακτητές, σε αντίθεση με το ζόρι που τραβάνε τα θύματά τους, δηλαδή η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Τώρα, το τι  ακριβώς πρέπει να γίνει για να απαλλαγούμε από την κατάσταση αυτή, το έχουμε τονίσει πάρα πολλές  φορές και από τις στήλες αυτές και αυτό  έχει να κάνει πρωτίστως  με το ξεκαθάρισμα του ερωτήματος. «Ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα αυτή» Αν αυτό το κατανοήσουμε και αν δώσουμε ως λαός την απάντηση που πρέπει για την περίπτωση, τότε και μόνο  τότε μπορούν  να δρομολογηθούν τα πράγματα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων και προς τη λύση της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε σαν Έλληνες.

Εμπρός λοιπόν,  ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθενός  για την ανατροπή αυτής της σημερινής κατάστασης , όπως ακριβώς ανετράπησαν και οι προηγούμενες και στη συνέχεια να πράξουμε ότι είναι αναγκαίο για την ανάδειξη μιας  Πατριωτικής Δημοκρατικής Εξουσίας, που θα μπορέσει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, αφού αυτά, θα γίνουν με τη βοήθεια και τη δύναμη του Ελληνικού λαού..

*Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.


ΠΗΓΗ: epamhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.