Άρχοντες και πληβείοι! 25 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως παίρνει η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας ελληνικής περιουσίας


Γράφει ο Απόστολος Διαμαντής

Διαβάζουμε εμβρόντητοι πως  η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου, που πρόκειται να πουλήσει τη δημόσια ελληνική περιουσία, η κα Αικατερινάρη, (κόρη της πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη), θα εισπράττει 25 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως!  Ο δε πρόεδρος του Ταμείου, Γ. Διαμαντόπουλος θα παίρνει κι αυτός το κατιτίς του, κοντά στις 10 χιλιάδες.

Παρότι δεν είναι σωστό να ζηλεύεις τον πλούτο των άλλων- και ουδέποτε αισθάνθηκα κάτι τέτοιο, διότι εάν κάποιος κερδίζει χρήματα από τη δουλειά του αυτό είναι προς έπαινο και δεν είναι καθόλου κατακριτέο- εν τούτοις η συγκεκριμένη αμοιβή είναι από κάθε άποψη προκλητική. Για τους λόγους που ο καθένας νομίζω αντιλαμβάνεται.

Πρώτον, τα στελέχη δημοσίων οργανισμών, όσο εξειδικευμένες γνώσεις και εάν έχουν και όσο μεγάλο και αν είναι το μπάτζετ το οποίον διαχειρίζονται, δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί να κερδίζουν όσα ένα στέλεχος της  wall street. Διότι πρόκειται για τον κρατικό προϋπολογισμό και επομένως για τα χρήματα των φορολογουμένων.

Δεύτερον, αυτοί οι έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι κανονικοί φορολογούμενοι, αλλά σωστά υποζύγια της εποχής της τουρκοκρατίας, πάνω στα οποία το κράτος και οι δανειστές της χώρας βάζουν όσους φόρους γουστάρουν, ώστε να «βγαίνουν τα νούμερα». Δεν γίνεται όμως αυτά τα νούμερα να βγαίνουν για όλους και για μερικούς να μην βγαίνουν. Δεν γίνεται κρατικοί αξιωματούχοι να απαλλάσσονται. Διότι, καθεστώς προνομίων είχαν οι προκαπιταλιστικές οικονομίες, δηλαδή οι φεουδαρχικές, στις οποίες, όπως είναι γνωστόν, μοιάζουν όλο και περισσότερο η σύγχρονες οικονομίες με τις τερατώδεις αποκλίσεις εισοδημάτων παγκοσμίως, με την συγκέντρωση του πλούτου και με την δημιουργία των χρυσών ελίτ, που συνδέονται με το διεθνές χρηματοπιστωτικό καθεστώς.

Τρίτον, η Ελλάδα είναι μια πτωχευμένη χώρα. Και το ένα ευρώ που δίνεται σε κρατικό αξιωματούχο, πέραν των ορίων, συνιστά κοινωνική ατιμία. Συνιστά έγκλημα. Δεν γίνεται ένας μισθωτός  του δημοσίου, ένας δάσκαλος, να εισπράττει 700 ευρώ και ένα συνταξιούχος 600 και η κα Αικατερινάρη να εισπράττει 25 χιλιάδες.

Τέταρτον, αυτό το Υπερταμείο είναι από τη φύση του σκανδαλώδες από ηθική και πολιτική άποψη, από μόνο του. Δεν φτάνει δηλαδή που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της χώρας, αναγορεύουμε κι από πάνω τους επικεφαλής του σε κανονικούς άρχοντες, σε ευγενείς, με προνόμια που κανένας δεν μπορεί να ελέγξει- ούτε καν η Βουλή.

Διότι, προχθές, μόλις τόλμησαν οι βουλευτές να ζητήσουν από τον πρόεδρο κ. Διαμαντόπουλο να τους πει την αμοιβή του, αυτός συμπεριφέρθηκε με τρόπο προσβλητικό, προφανώς θεωρώντας τους βουλευτές διακοσμητικούς και την διαδικασία μια κουραστική και ενοχλητική παράσταση. «Οι αμοιβές καθορίστηκαν από το εποπτικό συμβούλιο με βάση έρευνα αγοράς από διεθνή οίκο αξιολόγησης ο οποίος υπολόγισε το εύρος των απολαβών με βάση τα κρατούντα στην αγορά», είπε ο κ.Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε ότι η   αμοιβή του  είναι «το 20% της αμοιβής που έπαιρνε στην εταιρεία ΚΡΑΦΤ». Θεωρεί δηλαδή ο κ. πρόεδρος το ελληνικό δημόσιο Κραφτ και τους βουλευτές σαν μετόχους που γκρινιάζουν.

«Κατ’ ιδίαν θα σας πω το πόσα παίρνω» είπε και πρόσθεσε με αυθάδεια βαρώνου:  «Αυτή είναι η απάντησή μου». «Δεν είναι σωστή αυτή η  απάντηση», ψέλλισε τότε ο προεδρεύων κ. Μπαλαούρας, αλλά ο αγέρωχος αξιωματούχος ήταν ανένδοτος: «Η αμοιβή μου θα αναρτηθεί στο site της εταιρείας. Έχω ήδη κάνει πόθεν έσχες. Εδώ τελείωσα»!

Εδώ ακριβώς έχουμε τελειώσει κι όλοι εμείς και μαζί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου ταυτόχρονα. Για μας, εάν δεν αντιδράσουμε, το μόνο που θα μας μείνει είναι η συζήτηση για το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια: ο έλληνας δημόσιος υπάλληλος ή ο μετανάστης εργάτης του ιδιώτη εργολάβου, που θα δουλεύει και ανασφάλιστος με 10 ευρώ;

Αυτά είναι τα ζητήματα που θα μας απασχολούν εμάς. Τα άλλα, τα μεγάλα, θα αφορούν την κα Αικατερινάρη και τους λοιπούς αξιωματούχους. Άρχοντες και πληβείοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.