Ερωτηματικά από τις μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής

 

Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν από δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής παραιτήθηκαν για να διοριστούν μετά ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου.


Και τούτο διότι ο Κανονισμός της Βουλής το απαγορεύει ρητά, αφού στο άρθρο 36 §1α, τονίζεται χαρακτηριστικά: «Απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε υιοθετηθεί από την εποχή προεδρίας Πετσάλνικου (2010) μετά το σάλο που είχε προκληθεί από αθρόες μονιμοποιήσεις υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση, τρεις είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον εργάζονται ως υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης:

1. Υπάλληλος ο οποίος το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ.Βασιλάκη. Ο διορισμός ως μετακλητού -βοηθητικού προσωπικού έγινε 22/11/2015 και τελικά στις 13/3/2017 (μετά, δηλαδή από τον διορισμό ως ΙΔΑΧ) εκδόθηκε η "διαπιστωτική πράξη" του Προέδρου της Βουλής για την "αυτοδίκαιη παραίτηση" του.

2. Πράξη διορισμού σε θέση ΙΔΑΧ με ημερομηνία 14/3/2017. Αρχικά (21/4/2015) προσελήφθη ως μετακλητή στο γραφείο της τέως Προέδρου (Κωνσταντοπούλου). Ωστόσο, στις 14/10/2015 εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της και δέκα μέρες αργότερα η ίδια επαναπροσλαμβάνεται ως μετακλητή στο γραφείο του νυν Ειδικού Γραμματέα και μετά γίνεται ΙΔΑΧ.

3. Υπάλληλος που εμφανιζόταν να είναι έως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ.Θαλάσση. Στις 30/10/2015 τοποθετήθηκε μετακλητή στο γραφείο πλέον του τότε νέου Προέδρου της Βουλής. Στις 17/6/2016 εμφανίζεται η πρόσληψή της ως Ειδική Σύμβουλος πια στο γραφείο του γ.γ. της Βουλής και στις 22/2/2017 δημοσιοποιείται πρόσληψή της πλέον ως ΙΔΑΧ.

Πηγή: liberal μέσω protagorasnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.