Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) (το ξεπούλημα της περιουσίας των Δήμων της πατρίδας μας στους Γερμανούς)


Γράφει ο Γεωργιος Αναλυτης*

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), είναι «ένα δυναμικό δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων», όπως αρέσκεται η ίδια να προπαγανδίζεται. Επί της ουσίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προϊόν της διεθνούς σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, όταν τον Μάρτιο του 2010 (προ μνημονίων), υπογράφτηκε από την καγκελάριο Μέρκελ και τον τότε ελληνόφωνο πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, η γνωστή σε όλους μας Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση.

Η Γερμανία σαν ηγέτιδα δύναμη της Ε.Ε, αντιλαμβανόμενη ότι ο  σύγχρονος ολετήρας της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, είχε στήσει το κόλπο και το ΔΝΤ ετοιμαζόταν να εισέλθει στη Ευρώπη μέσω της Ελλάδος, έσπευσε να δεσμεύσει, μόλις δυο μήνες πριν το <<πραξικόπημα του Καστελόριζου>>, τον τότε ελληνόφωνο πρωθυπουργό έτσι ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στο σχέδιο διαμελισμού και ξεπουλήματος της πατρίδας μας. Φυσικά η σύμβαση αυτή δεν πέρασε ποτέ από το Ελληνικό κοινοβούλιο, διότι έτσι θα μαθαίναμε τι είχε υπογράψει. Μάλιστα για να είναι ακόμα ποιο οργανωμένη όρισε υφυπουργό επί Ελληνικών θεμάτων τον κον Γιoχακίμ Φούχτελ που όλως τυχαίως είναι και ο συντονιστής της  Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης. Ένας γκαουλάϊντερ δηλαδή που του ανατέθηκε να διοικήσει τον «χώρο« που ονομάζετε Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.

Μέσω του ερωτηματολογίου ο Γερμανός αξιωματούχος ζητά να ενημερωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία των δήμων, την πολιτιστική τους δραστηριότητα μέχρι και τον τρόπο που κάνουν διαχείριση απορριμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες διοικήσεις της Αυτοδιοίκησης, πριν καν κάτσουν στην… καρέκλα, έλαβαν αναλυτικό ερωτηματολόγιο από την επονομαζόμενη «Ελληνογερμανική Συνέλευση», με το αίτημα να δοθεί κάθε λεπτομέρεια για το προφίλ ενός εκάστου δήμου, με στοιχεία, όπως: δημογραφικά χαρακτηριστικά, υφιστάμενες υποδομές και βιομηχανικά πάρκα, τουριστική υποδομή, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.ά. υποδομές εκπαίδευσης, νοσοκομεία κ.ο.κ.

Επίσης τα χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας σε συνδυασμό με προβλήματα ρύπανσης, η διαχείριση απορριμμάτων (με κάθε λεπτομέρεια, όπως τρόπος αποκομιδής-προορισμός κ.ά.), τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας και τέλος, αν υπάρχουν σχέσεις με δήμους από τη Γερμανία και Ελληνογερμανικούς συλλόγους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει συγκεκριμένη ενότητα για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ζητούνται απαντήσεις για το ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι.

Την Πέμπτη 3-11-2016 στην 6η Ελληνογερμανική συνέλευση, που έγινε στο Ναύπλιο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης παραστάθηκε στην έναρξη των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο της παλαιάς βουλής, και η συνολική διαδικασία διήρκεσε τρεις ημέρες.

182 Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν την συνέλευση αυτή καθώς και την παράσταση του προέδρου της ΚΕΔΕ. 

Στην συνέλευση αυτή η οποία έλαβε χώρα, σίγουρα όχι τυχαία σημειολογικά, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής , εκεί ακριβώς όπου έγινε η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ξεκίνησε το ξεπούλημα της περιουσίας των Δήμων της πατρίδας μας στους Γερμανούς.  Επιβεβαιώθηκε ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς ξένων δυνάμεων κατοχής.


Ένα από τα θέματα που συζήτησαν στην 6η Συνέλευση στο Ναύπλιο, ήταν και η ενσωμάτωση μεταναστών στους Δήμους.

Ο ρόλος λοιπόν της  6ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης είναι η τακτοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος, όπως όμως το αντιλαμβάνεται η Γερμανία. 

Όχι στο σύνολο του, αλλά στον τομέα του που λέγεται <<εύρεση χώρων για αποθήκες ψυχών>>, τις επιστροφές δηλαδή των μεταναστών από την βόρεια Ευρώπη όπου εργάζονται με το αντίτιμο των 0,80 Ευρώ την ώρα. Επειδή η μακρόχρονη παραμονή τους στις χώρες αυτές δύναται να τους εξασφαλίζει κάποια εργασιακά δικαιώματα, γι` αυτό θα πρέπει να αλλάζουν κάθε τόσο. Υπολογίζονται ότι πάνω από 850.000 ψυχές θα πρέπει να μετακινηθούν.

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν και τα ιδρύματα που ήταν χορηγοί:

1)  Η πρόκληση της ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών  Ιδρυμα Rosa Luxemburg
2)  Κοινωνική οικονομία και αειφόρος ανάπτυξη  Ιδρυμα Heinrich Boll
3)  Αγροτικοί συνεταιρισμοί: Πόσο αξιοποιούνται οι δυνατότητες τους Ιδρυμα Hanns Seidel
4)  H επιχειρηματική δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ιδρυμα Konrad-Adenauer 
Σε όλες τις συναντήσεις που κάνουν, παίρνονται αποφάσεις , για τις οποίες δεν ενημερώνουν οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες τα συμβουλια τους και τους πολίτες.

Το site της Ελληνογερμανικής συνελευσης , για περισσοτερες πληροφορίες..


Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τις ''παρεμβάσεις'' του κ. Φούχτελ και την προσπάθεια δρομολόγησης της πλήρους επιτήρησης και κηδεμόνευσηςτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε ποιες είναι οι αντιδράσεις όλων όσοι τόσο καιρό προωθούσαν τη δήθεν «Ελληνογερμανική φιλία» και διοργάνωναν φιέστες με τον κ. Φούχτελ και πως ακριβώς όλοι αυτοί θα υπερασπιστούν πια τους πολίτες, τις δημόσιες δομές, τα κοινωνικά αγαθά και την ανεξαρτησία της Τ.Α. ;;;  


*Ο Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.