Λουκέτο στις «Ειδήσεις» του Νίκου Χατζηνικολάου


Άλλη μία ημερήσια εφημερίδα βάζει λουκέτο, αδυνατώντας να καλύψει τα έξοδα έκδοσης. Μετά το "Εθνος" και την "Ημερησία" του ομίλου Μπόμπολα, κλείνουν και οι «Ειδήσεις» του Νίκου Χατζηνικολάου. Το ανακοίνωσε ο ίδιος από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο, επισημαίνοντας ότι το κόστος ήταν δυσβάστακτο και η εταιρεία του δεν μπορεί πλέν να το αντέξει.

Θα συνεχισθεί πάντως η έκδοση του Σαββάτου και η εφημερίδα θα είναι πλέον εβδομαδιαία.

Ως ημερήσια εφημερίδα οι «Ειδήσεις» συμπλήρωσαν 5 μήνες ζωής, χωρίς ποτέ να παρουσιάσουν ικανοποιητική κυκλοφορία. Τους δύο τελευταίους μήνες η μέση ημερήσια κυκλοφορία ήταν κάτω από 2.500 φύλλα. Εξαιρετικά περιορισμένα ήταν και τα έσοδα από διαφημίσεις.

Στην ανακοίνωση ότι αναστέλλεται η έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας «Ειδήσεις» προχώρησε σήμερα στην εκπομπή του ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Από αύριο τέλος η καθημερινή έκδοση των "Ειδήσεων". Δεν αντέχουμε άλλο», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Δυστυχώς η αγορά αυτή έχει εκλείψει. Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά η αγορά των καθημερινών εφημερίδων δεν υπάρχει. Δυστυχώς η οικονομική κρίση την έχει οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση και έτσι δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο την αιμορραγία της καθημερινής έκδοσης».

Η αποτυχία της καθημερινής έκδοσης φόρτωσε μεγαλύτερα προβλήματα στον όμιλο Real Group, που βρισκόταν ήδη σε δυσχερή οικονομική θέση πριν ξεκινήσει το αποτυχημένο εγχείρημα.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.