Πήγασος: Η ώρα των διώξεων για τα θαλασσοδάνεια


Αίτημα απαγγελίας κατηγοριών κατά του Γ. Μπόμπολα και των τραπεζιτών που έδιναν τις χορηγήσεις

Αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα που δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό «θαλασσοδάνεια» βρίσκονται ο Γ. Μπόμπολας, διευθυντικά στελέχη του εκδοτικού ομίλου Πήγασος και πάνω από 20 τραπεζικά στελέχη των τριών συστημικών τραπεζών, σχετικά με δάνεια 80.000.000 ευρώ που χορηγήθηκαν με επισφαλείς όρους και -κάποια εξ αυτών- δεν εξυπηρετούνται. Η εξέλιξη αυτή, σε συνέχεια της καταγγελίας των σχετικών δανεικών συμβάσεων από τις τράπεζες, προκαλεί ξεκάθαρη ασφυξία στον εκδοτικό όμιλο, ο οποίος διαθέτει τις εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία», «Goal News», περιοδικά, συμμετοχή στο Mega (13,1%) και στην εκτυπωτική μονάδα Ιρις (50%), καθώς και ακίνητα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε παραγγελία για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών, σχετικά με δάνεια περίπου 80.000.000 ευρώ της εκδοτικής εταιρίας Πήγασος, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η Οικονομική Εισαγγελία διενήργησε σχετική προκαταρκτική εξέταση. Η έρευνα άρχισε για να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγυήσεων, όπως και ο ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων που είχαν χορηγηθεί στον Πήγασο, συνολικού ύψους 160.000.000 ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» (17/03/2017). Τα δάνεια χορηγήθηκαν το 2006, το 2013 και το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματικά είναι τα δάνεια που αφορούν περίπου 80.000.000 ευρώ.

Η έρευνα κατέληξε στη διαβίβαση της δικογραφίας με το αίτημα να απαγγελθούν οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία εις βάρος του Γ. Μπόμπολα αλλά και διευθυντικών στελεχών του ομίλου Μπόμπολα, και της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση εις βάρος πάνω από είκοσι στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να τη χρεώσει για τα περαιτέρω. Το επόμενο στάδιο θα είναι να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες στον πρόεδρο του ομίλου και στα διευθυντικά στελέχη, καθώς και στα στελέχη των τραπεζών που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Ολοι οι εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) εξηγήσεις, ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2006 και την περίοδο 2013-2014.



ΠΗΓΗ: dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.