Σφοδρό κτύπημα στο Ελληνικό Δημόσιο, στο κοινωνικό κράτος και στους Έλληνες εργαζόμενους, από Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Δικαιοσύνη, σε «αγαστή συνεργασία».


Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιοποιήθηκε πριν καν δημοσιευθεί, απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Δήμων...

Πρόκειται για ακόμη ένα σφοδρό κτύπημα στο Ελληνικό Δημόσιο, στο κοινωνικό κράτος και στους Έλληνες εργαζόμενους, από Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Δικαιοσύνη, σε «αγαστή συνεργασία».


Η Κυβέρνηση για αρκετό καιρό εμπαίζει τους συμβασιούχους, τάζοντάς τους παρατάσεις των συμβάσεών τους μέχρι…. μονιμοποίησης(!), παρά τις δεσμεύσεις για εξάλειψη του δημόσιου τομέα που έχει αναλάβει απέναντι στους Ευρωπαίους συνεταίρους της.

Η αντιπολίτευση, με την μητσοτάκια λογική της και με την συνεργασία των καναλιών, προπαγανδίζει υπέρ της απολύσεως των εργαζομένων ως μέσο για την…. «εξυγίανση του δημοσίου τομέα» προφανώς με την διάλυσή του.

Η Δικαιοσύνη, ερμηνεύοντας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στενότητα και σκληρότητα τις ήδη αντεργατικές διατάξεις της βενιζελικής αναθεώρησης του Συντάγματος, απορρίπτει την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών από τους συμβασιούχους, δρώντας ακόμη μια φορά ως εντολοδόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άμεσος στόχος της αποψίλωσης των Δήμων από εργατικό δυναμικό είναι, εκτός από την φτωχοποίηση ακόμα μιας κατηγορίας εργαζομένων, η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες των καθηκόντων των δημοτικών υπαλλήλων. Η ιδιωτικοποίηση δηλαδή ακόμα και αυτών των Δήμων της Χώρας, προς όφελος των μεγαλοεργολάβων.

Τα προσχήματα του «παράλληλου προγράμματος» κατέρρευσαν οριστικά και αποδεικνύεται και πάλι, ότι ο ελληνικός λαός, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ δεν έχει καμία ελπίδα έστω και στοιχειώδους επιβίωσης.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τους πολίτες της δοκιμαζόμενης Πατρίδας μας, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην διαλυτική κατοχή της Χώρας, να ανατρέψουν το αντιλαϊκό και αντεθνικό σύστημα που μας εξουσιάζει και να φέρουν στην εξουσία μια Δημοκρατική και Πατριωτική Κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση Εθνικής Πατριωτικής Ενότητας, η οποία απελευθερώνοντας τη χώρα από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του παράνομου χρέους και του ευρώ, θα αποκαταστήσει πλήρως την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

- Για να μπορέσει ο τόπος να ανασάνει, διώχνοντας ξένους επίτροπους, παράσιτα και ολιγάρχες. 
- Για πραγματική ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας με πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΠΑΜ για την ομηρία των συμβασιούχων των ΟΤΑ

Αθήνα 12 Μαΐου 2017
Ο Τομέας Εσωτερικών & Δ. Διοίκησης του ΕΠΑΜ

ΠΗΓΗ:ellinikoforoum


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.