Ο Άσαντ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι “χτύπησαν” αποθήκες με χημικά και σκότωσαν εκατοντάδες

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μιλήσει χθες για “στημένες επιθέσεις με χημικά” στη Συρία,προκειμένου να δικαιολογηθούν νέοι βομβαρδισμοί.


Σήμερα η Δαμασκός κατήγγειλε βομβαρδισμό εγκατάστασης χημικών όπλων του ΙΚ,από αεροσκάφη τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό,με αποτέλεσμα να πεθάνουν εκατοντάδες άνθρωποι από τοξικό νέφος.

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά τις ανακοινώσεις της Δαμασκού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι “το επεισόδιο στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ απέδειξε πως αντάρτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ-Κάιντα «έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα».

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, ο Αμερικανός σμήναρχος Τζον Ντόριαν, δήλωσε ότι ο συνασπισμός δεν πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή εκείνη την ώρα. «Ο συριακός ισχυρισμός είναι ανακριβής και πιθανόν εκ προθέσεως παραπληροφόρηση», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν πυραύλους κρουζ εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης την περασμένη εβδομάδα, σε απάντηση για τη φονική επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε στο δυτικό τμήμα της χώρας, την ευθύνη για την οποία η Ουάσινγκτον απέδωσε στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Το πλήγμα των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση ήταν η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον έθεσε σκόπιμα και απευθείας στο στόχαστρο τη συριακή κυβέρνηση. Διεξάγει χωριστά αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

ΠΗΓΗ: militaire μέσω   protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.