Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας κηπευτικά (ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ)


Η κρίση τέχνας κατεργάζεται αλλά δεν είναι μόνο η κρίση που οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν,  στην δημιουργία δικών τους κήπων για την παραγωγή των δικών τους λαχανικών. 

Ακόμα και στις μεγάλες πόλεις όπου δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές συνθήκες, παρατηρείς να καλιεργούνται σε παρτέρια και γλάστρες πλέον λαχανικά. Εκτός από την κρίση είναι και η γνώση που οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας να ψάξουν τροφές παραγόμενες έξω από τον συμβατικό τρόπο παραγωγής. Ο λαός μας λέει ότι «είσαι ότι τρως». Και δυστυχώς στη σημερινή παραγωγική διαδικασία, ο έλεγχος της παραγωγικής διατροφικής αλυσίδας τείνει να εκλείψει καθώς υπολείπεται των πραγματικών αναγκών για μια ορθή και αποτελεσματική παρακολούθηση της ευρείας γκάμας της παραγωγής τροφίμων. Ιδίως όταν ξέρουμε ότι πλέον ο νόμος των εταιριών είναι πλέον πάνω από το νόμο των Κρατών που έχουν επωμιστεί αυτό το ρόλο, και με δεδομένο ότι πλέον έγκριτοι επιστήμονες αναφέρονται χωρίς ενδοιασμούς στο μεγάλο πρόβλημα του τι μας πασάρουν για τροφή, τι στιγμή που η μέση κοινωνική συνείδηση είναι ανίκανη να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην ανθρωπότητα.

Υπάρχουν πολλοί που όντως έχουν καταφέρει να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά, υπάρχουν όμως και άλλοι, και αυτοί είναι οι περισσότεροι, οι οποίοι παρόλο που θέλουν δεν ξέρουν πώς να το πράξουν. Για όλους αυτούς βγήκε από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Εγχειρίδιο Καλλιέργειας Κηπευτικών Ειδών Για Μικροκαλλιεργητές σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο περιέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ)




1 σχόλιο:

  1. "... ο νόμος των εταιρειών είναι πλέον πάνω από το νόμο των κρατών... η μέση κοινωνική συνείδηση είναι ανίκανη να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.