ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια από τον ΙούνιοΣαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από τον ερχόμενο Ιούνιο, εξαιτίας της μη εκκαθάρισης για την περίοδο 2012 – 2015 των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ).


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι αυξήσεις έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα «φέσια» της Επιχείρησης από απλήρωτους λογαριασμούς φθάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.

Ήδη, πάντως, οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις ΥΚΩ, με τις οποίες επιβαρύνονται νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι ευπαθείς ομάδες χαμηλότερες τιμές ρεύματος.

Ουσιαστικά η ΔΕΗ βάζει τους καταναλωτές των κανονικών και εταιρικών τιμολογίων να πληρώνουν τα «σπασμένα».

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο και τούτο γιατί κατόπιν έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και έπειτα από αναφορές της ΔΕΗ πως πρέπει να ζητήσει ποσά ύψους 700.000.000 ευρώ από τους καταναλωτές, διαπιστώθηκε πως ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ δεν είχαν προχωρήσει σε εκκαθάριση των ποσών σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ.

Βεβαίως, εδώ δεν υπάρχει μόνον η ευθύνη της Επιχείρησης, αλλά και οι πολιτικές ευθύνες, καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέθεταν διαρκώς στις «καλένδες» το θέμα των ΥΚΩ, προκείμενου να μην γίνουν δέκτες της κοινωνικής οργής που θα προκαλούσαν οι υπερβολικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί η εκκαθάριση των ΥΚΩ στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Πηγή: aftodioikisi.gr μέσω anapoda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.