Πλήρης ανατροπή: Κατέρρευσε παταγωδώς ο νεοφιλελέυθερος «Μύθος» του τεράστιου ελληνικού δημοσίου


Έρευνα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien» καταρρίπτει έναν ακόμα πρόστυχο μύθο της εγχώριας, λαϊκίστικης, νεοφιλελεύθερης κουλτούρας.

Σύμφωνα
 με την έρευνα, η Ελλάδα απασχολεί τους λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους στον κόσμο, σε ποσοστό επί του ενεργού πληθυσμού, με εξαίρεση την Ιαπωνία όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 6,7%. Όσον αφορά στην Ευρώπη, το υψηλότερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων το έχουν η Νορβηγία και η Σουηδία.

Να σημειωθεί
 ότι, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι που παράγουν τεράστια ποσά αξίας, σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως είναι η ΔΕΗ, οι μεταφορές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και σε πολλές άλλες, όπου οι περισσότεροι είναι εργατοϋπάλληλοι, εργάζονται σκληρά και συχνά πέφτουν θύματα εργατικών ατυχημάτων, όπως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Όμως, οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας νομίζουν ότι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων εξαντλείται σε αυτό που «βλέπουν» τα μάτια τους στην καθημερινή ζωή τους και την τηλεόραση, δηλαδή στο πρόσωπο του κακεντρεχή υπαλλήλου της εφορίας, του εξευτελισμένου δημοσίου υπαλλήλου που κόβει το ρεύμα των νοικοκυριών, κάποιου οδηγού ή ελεγκτή λεωφορείου με… «υπερβάλλοντα ζήλο» και του ξεπουλημένου, προβεβλημένου συνδικαλιστή.

Ο νεοφιλελεύθερος
 μύθος του «υπεραρίθμου» των δημοσίων υπαλλήλων αποσκοπεί στο να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψει μερίδα των πολιτών ενάντια σε κάποια άλλη, πιστεύοντας ότι αυτή η «άλλη» ευθύνεται για την φτώχεια του. Πίσω από αυτή την ψευδή νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα κρυβόταν πάντοτε η πρόθεση και το άλλοθι του ξεπουλήματος του παραγωγικού τμήματος του δημόσιου τομέα σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα «μπιρ παρά».


Είναι αλήθεια ότι ο δημόσιος τομέας ήταν και συνεχίζει να είναι ο προνομιακός χώρος του ρουσφετιού και ο διορισμός των ημετέρων κάθε κυβέρνησης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούσαν και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής αριστοκρατίας, διαθέτοντας την «μονιμότητα» και πολλά άλλα προνόμια. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχουμε περάσει σε ένα εργασιακό μεσαίωνα, αυτά τα προνόμια είναι ζηλευτά από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Αυτό είναι ένα θέμα, όμως το να θεωρείται ο δημόσιος τομέας υπεύθυνος για τα δεινά του ελληνικού λαού είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα και εξυπηρετεί μόνο τα «επενδυτικά» κοράκια και τις πολιτικές των μνημονίων.

Τα ποσοστά
 των δημοσίων υπαλλήλων επί του ενεργού πληθυσμού στις διάφορες χώρες είναι:

-Νορβηγία 29, 3%
-Σουηδία 26,2%
-Γαλλία 21,9%
-Βρετανία17,4%
-ΗΠΑ 14,6%
-Ιταλία 14,3%
-Ισπανία 12,3%
-Γερμανία 9,6%
-Ελλάδα 7,9%
-Ιαπωνία 6,7%



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.