Είναι επίσημο: Η Σκωτία ζητά νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της


Μόλις μία ημέρα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον κίνησε κι αυτή διαδικασίες για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Συγκεκριμένα, η Στέρτζον απέστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με την οποία ζητά την εξουσία να διεξάγει νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία, δεδομένου ότι την περασμένη Τρίτη το Κοινοβούλιο της χώρας με ψήφους 69 υπέρ έναντι 59 κατά τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, συνταγματικά ζητήματα αποφασίζονται αποκλειστικά από την κεντρική κυβέρνηση της Βρετανίας, και η Μέι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο της Στέρτζον δημοσιοποίησε φωτογραφία της την ώρα που υπογράφει την επιστολή, με τα πόδια της πάνω στον καναπέ του σπιτίου της, ειρωνευόμενο ελαφρά την επισημότητα των φωτογραφιών της Μέι, όταν υπέγραφε την επιστολή για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

ΠΗΓΗ: topontiki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.