ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Με αφορμή τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ στους τοκογλύφους δανειστές, ο συντονιστής της ΤΟ Κοζάνης του ΕΠΑΜ κ. Κυριάκος Αθανασιάδης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:


Με τη σύμφωνη γνώμη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η δημόσια περιουσία είναι γνωστό ότι δεσμεύτηκε για 99 χρόνια, ενώ το 4ο μνημόνιο και μια ακόμη συνέχεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής από την εν δυνάμει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας περιμένουν στη γωνία ιδιωτικοποιώντας ότι δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν οι προκάτοχοι τους, με τα έσοδα να ρίχνονται στην αποπληρωμή του αποδεδειγμένα μη βιώσιμου χρέους.

Έτσι, στρατηγικής σημασίας δημόσιοι οργανισμοί, πραγματικοί πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί η οικονομία της χώρας, η εθνική ανεξαρτησία και η ευημερία του Ελληνικού Λαού έχουν χαθεί στα χρόνια των μνημονίων.

Ένα ακόμη θύμα αυτής της λαίλαπας, είναι η Δημόσια Επιχείριση Ηλεκτρισμού. Και αυτό γίνεται με την συγκατάθεση των κυκλωμάτων που χρόνια τώρα χειρίζονται τους εργαζόμενους, παρασύροντας τους μια προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά εξυπηρετώντας τα ατομικά τους συμφέροντα και αυτά των ιδιωτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα.

Ας μην κρυβόμαστε...

Οι “θεσμοί” με τις εντολές τους και αγαστή συνεργασία πάντα με το πλέον εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό ολόκληρου του πλανήτη, οδηγούν σε γενοκτονία τον Ελληνικό Λαό έχοντας ως τελικό στόχο το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα.

Κοινοτικές οδηγίες, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα επιταχύνουν τους ρυθμούς φτωχοποίησής μας, με πρόσχημα την άντληση κεφαλαίων για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και της αύξησης της αποτελεσματικότητας των ιδιωτικοποιημένων εταιριών.

Οργανισμοί όπως η ΔΕΗ που ιδρύθηκαν για την ανοικοδόμηση της χώρας, την ανάπτυξη της βιομηχανίας και την παροχή πάμφθηνου ηλεκτρικού ρεύματος σε αστικούς και αγροτικούς πληθυσμούς, σήμερα ξεπουλιούνται με την συγκατάθεση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κ. Γιώργου Αδαμίδη που ως Πόντιος Πιλάτος εμμέσως πλην σαφώς «νίπτει τας χείρας του» μη αντιδρώντας απέναντι στους δημίους παρόλο που αναγνωρίζει την αξία του δικτύου με βάση την δήλωση του: “[...]είναι σα να λέμε πως ιδιωτικοποιούμε τον στρατό, τόσο μεγάλης αξίας είναι το δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας μας" και θεωρεί «αναπόφευκτη» την πώληση της ΔΕΗ, ενός οργανισμού που ιδρύθηκε ως ενιαίος, αργότερα μετοχοποιήθηκε και μετατράπηκε σε όμιλο μόνο και μόνο για να χαριστεί.Το αλισβερίσι μεταξύ των κυβερνώντων και των συνδικαλιστικών οργάνων είναι γνωστό εδώ και χρόνια όπως γνωστό είναι και το γεγονός ότι η οργή των εξαπατημένων εργαζομένων της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στη Δυτική Μακεδονία ξεχειλίζει.

Το ΕΠΑΜ πιστεύει στον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού, μάχεται ως προς αυτή την κατεύθυνση και δεσμεύεται για την τελική δικαίωση, που θα είναι δικαίωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Το ΕΠΑΜ θεωρεί ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως και άλλων εξίσου σημαντικών για την ανασύνταξη και αναδιοργάνωση της χώρας, είναι βασική προϋπόθεση:

- Η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε, από την φυλακή του Ευρώ, η διαγραφή χρέους, καθώς και η ανατροπή των μνημονίων.

- Η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία και ο Πατριωτισμός είναι το τρίπτυχο, είναι ο μοναδικός δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε, για την εγκαθίδρυση μιας Πατριωτικής Δημοκρατικής Εξουσίας.

Η ανατροπή των σχεδίων τους είναι στα δικά μας χέρια.


Αθήνα 6 Μαρτίου 2017   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
Βερανζέρου 4, 4ος όροφος,Πλ.Κάνιγγος ΤΚ1067, ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-3422156,210-3428676, 6972484270

Email: press.epam@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.