Θαύμα! Το σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν είναι πια σκάνδαλο

  

Με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου έκλεισε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το Δικαστήριο αφού αθώωσε τους εμπλεκόμενους για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών», αναγνώρισε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν στο Δημόσιο και όχι στη Μονή.

Τα πολιτικά πρόσωπα της τότε κυβέρνησης Καραμανλή δεν παραπέμφθηκαν στη δίκη διότι η Βουλή είχε κλείσει εσπευσμένα το 2009 από την ίδια την κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι ευθύνες των τότε κυβερνητικών βουλευτών Αλέξανδρου Κοντού, Πέτρου Δούκα και του πρόσφατα αποθανόντα, Ευάγγελου Μπασιάκου, να παραγραφούν. Έτσι, στη δίκη οδηγήθηκαν ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος καθώς επίσης συμβολαιογράφοι και στελέχη του Δημοσίου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο διαγράφει ουσιαστικά τον όρο «σκάνδαλο» για το Βατοπέδι την στιγμή που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η υπόθεση με τις «ιερές μπίζνες» των offshore ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Άλλωστε, ακόμα και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής είχε απολογηθεί στη Βουλή το 2008 αναλαμβάνοντας την ευθύνη που αναλογούσε στο κόμμα του, δηλώνοντας πως είχε υποτιμήσει την υπόθεση και δεν είχε δει εγκαίρως τις διαστάσεις του.

 

ΠΗΓΗ: nonpapernet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.