‘Χειρότερα από πόρνες’: Ο Putin επιτίθεται σ' αυτούς πίσω από τις ‘διαρροές’ Trump

 

Μετάφραση   ο Γιώργος του Κλικ

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο της Μολδαβίας, ο Πρόεδρος Putin ρωτήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το θέμα Trump.


Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που, σεβόμενοι την παρούσα κατάσταση, φεύγουν χωρίς να πουν αντίο”, απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος “και υπάρχουν και εκείνοι που λένε συνεχώς αντίο, αλλά δεν φεύγουν”, συμπλήρωσε. Για να καταλήξει: “Η απερχόμενη κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μου, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία”.

Ο Vladimir Putin είπε ότι δεν έχει λόγους για να επιτεθεί ή να υπερασπιστεί τον εκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, από την στιγμή που δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Πρόσθεσε όμως ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα τελευταία υπονοούμενα κατά του Trump “δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς”.

"Δεν γνωρίζω τον κύριο Trump προσωπικά. Δεν τον συνάντησα ποτέ και δεν γνωρίζω τι θα πράξει στο διεθνές σκηνικό. Συνεπώς δεν έχω λόγους για να του επιτεθώ, να τον κριτικάρω ή να τον υπερασπιστώ σε οτιδήποτε", δήλωσε ο Putin.

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ έχουν τελειώσει με μια “καθαρή νίκη” για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, ο Ρώσος Πρόεδρος παρατήρησε ότι στις ΗΠΑ συνεχίζεται ένας έντονος πολιτικός αγώνας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που σκοπεύουν “να υποσκάψουν την νομιμότητα του εκλεγέντος προέδρου”.

"Έχω την αίσθηση αυτού που έκαναν στο Κίεβο και ότι είναι έτοιμοι να οργανώσουν μια Maidan στην Ουάσινγκτον, για να μην αφήσουν τον Trump να αναλάβει καθήκοντα", είπε ο Putin, προφανώς αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην ουκρανική πρωτεύουσα το 2014, που κατέληξε στην πτώση της ηγεσίας.

Οι δυνάμεις κατά του Trump στις ΗΠΑ επιθυμούν το ίδιο “να δέσουν χειροπόδαρα” τον νεοεκλεγέντα ηγέτη, πρόσθεσε ο Putin. Είπε ότι με αυτόν τον τρόπο, σκοπεύουν να παρέμβουν στην εσωτερική και την διεθνή πολιτική που παρουσιάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Trump.

Με τον τρόπο αυτό αυτές οι δυνάμεις "βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα των ΗΠΑ" είπε ο Putin.

Η εκστρατεία να δυσφημιστεί ο εκλεγείς πρόεδρος δείχνει ότι κάποιες "πολιτικές ελίτ στην Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ", έχουν “σημαντικάχειροτερέψει, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

"Η πορνεία είναι ένα άσχημο κοινωνικό φαινόμενο", είπε ο Putin στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα “μυθεύματα” που χρησιμοποιούνται κατά του Trump "είναι χειρότεροι από πόρνες".

εν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς" είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης ονόμασε τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα διαθέτει εκβιαστικό υλικό για τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ "προφανώς ψευδείς".

"Όταν ο Trump επισκέφτηκε την Μόσχα χρόνια πριν, δεν ήταν πολιτικός. Δεν γνώριζε καν τις πολιτικές του φιλοδοξίες, ήταν ένας μπίζνεσμαν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Δηλαδή, τι πιστεύετε, ότι οι μυστικές μας υπηρεσίες αρχίζουν να τρέχουν πίσω από τον κάθε Αμερικανό δισεκατομμυριούχο; Όχι βέβαια, πρόκειται απολύτως για σκουπίδια", είπε ο Putin.

Σχολιάζοντας ρεπορτάζ των δυτικών μίντια που κατηγορούν τον Trump ότι έκανε “τρέλες” με πόρνες σε ξενοδοχείο της Μόσχας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι αμφιβάλλει ότι ένας άνθρωπος που οργάνωνε καλλιστεία επί χρόνια και είχε συναντήσει "μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο" θα νοίκιαζε call girls στην Ρωσική πρωτεύουσα.

Την περασμένη εβδομάδα ένα ρεπορτάζ ενός υποτιθέμενου μυστικού υπομνήματος και που υποτίθεται ότι συνέταξε ο πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Christopher Steele, δημοσιεύθηκε από το CNN και το BuzzFeed. Ισχυριζόταν ότι ο Trump υποστηριζόταν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ότι το Κρεμλίνο είχε στη διάθεση του υλικό που εξέθετε τον εκλεγέντα πρόεδρο.

Το υπόμνημα φέρεται να περιέχει μια περίεργη ιστορία σύμφωνα με την οποία ο Trump υποτίθεται ότι μίσθωσε πόρνες για να κάνουν μια παράσταση ‘golden showers’ “μπροστά του” πάνω στο κρεβάτι της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου Ritz Carlton της ρωσικής πρωτεύουσας, εκεί που προηγούμενα είχαν μείνει ο Barack Obama και η γυναίκα του.

Ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ που θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου ονόμασε το υπόμνημα “απόλυτη απάτη”, προσθέτοντας ότι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών του επιβεβαίωσαν ότι τα υπονοούμενα είναι ψευδή.


Πηγή:  rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.