Δυο νεκροί από την "Αριάδνη" - Πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα


Δυο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της "Αριάδνης". Πολικό ψύχος επικρατεί από χθες σχεδόν σε όλη την χώρα ενώ το χιόνι έχει φτάσει σχεδόν μέχρι την θάλασσα.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία ενώ λόγω των προβλημάτων της κακοκαιρίας πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Δεκάδες οδηγοί  εγκλωβίστηκαν χθες στα αυτοκίνητά τους , στην  εθνική Πατρών - Κορίνθου. 


Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δέκα ώρες, καθώς από τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα κανένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει. Αιτία ήταν ο χιονιάς, που προκάλεσε προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος. 

Τελικά, από τις 02.10 άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα. 

Ένας 77χρονος από την Ναυπακτία και μια 78χρονη στην Κομοτηνή  είναι  τα δύο θύματα του χιονιά.  Η  ηλικιωμένη από την Κομοτηνή είχε ανάψει χθες βράδυ ένα μαγκάλι για να ζεσταθεί από το δριμύ ψύχος αλλά κοιμήθηκε όμως, χωρίς να το σβήσει και τελικά έχασε τη ζωή της από τις αναθυμιάσεις. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας  και εντοπίστηκε  ζωντανός αλλά σύμφωνα με το nafpaktianews.gr. πέθανε από υποθερμία.

Σπάνιες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα. Σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου ενώ μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς.

Τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία είναι κάτω από μηδέν. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα -10, στο Κιλκίς -7, στη Βέροια -3, στα Γρεβενά -4 και στην Κοζάνη -8.

ΠΗΓΗ: enallaktikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.