Δύναμη «ταχείας επέμβασης» για το προσφυγικό από την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή -Πού θα επιχειρούν

Σχόλιο ιστολογίου : Μετά τον στόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έρχονται και τα  ...ελαφρά τμήματα "ταχείας επέμβασης". Κατά τα άλλα κινδυνολογία και ...λαϊκισμός το καυτό θέμα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας.
Η νεοσυσταθείσα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, διάδοχος του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex αναμένεται να συγκροτήσει δύναμη «ταχείας επέμβασης», με τη συμμετοχή και στελεχών από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στο νέο σώμα θα μετάσχουν συνολικά 1.500 άτομα απ’ όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., με εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης μεταναστών και προσφύγων. Τα στελέχη της νέας ομάδας θα λαμβάνουν μέρος σε αποστολές της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής σε σημεία της Ε.Ε. όπου μαίνονται κρίσεις, όπως το Ανατολικό Αιγαίο και η Νότια Ιταλία. Η Ελλάδα θα μετάσχει στη νέα δομή με 50 άτομα από την αστυνομία και το Λιμενικό.

Ηδη, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε διαταγή με την οποία ζητεί από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις το αργότερο μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. «Τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να συστήνουν ομάδες ταχείας επέμβασης ως μόνιμο σώμα, το οποίο θα τίθεται στην άμεση διάθεση του οργανισμού (εντός πέντε ημερών), σε εξαιρετικές περιπτώσεις», αναφέρεται στη σχετική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον τίτλο «Σύσταση Ομάδας Ταχείας Επέμβασης, στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων του Frontex». Στη «δεξαμενή» των 50 ατόμων η ΕΛ.ΑΣ. θα μετάσχει με 30 άτομα και το Λιμενικό Σώμα με 20. Σε ό,τι αφορά την ΕΛ.ΑΣ. θα επιλεγούν άτομα μόνο από υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων, από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης και τα τμήματα συνοριακής φύλαξης.Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.