ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Φλόριντα με νεκρούς και τραυματίες

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από επίθεση ένοπλου άνδρα, ο οποίος εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του διεθνούς αεροδρομίου Fort Lauderdale-Hollywood, στη Φλόριντα των ΗΠΑ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Το περιστατικό συνέβη στον «Τερματικό Σταθμό 2, στην παραλαβή των αποσκευών». Από τον συγκεκριμένο τερματικό εξυπηρετούνται μόνον πτήσεις εσωτερικού, συγκεκριμένα των εταιρειών Delta και Air Canada. 

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, καθώς οργανώθηκε αμέσως μεγάλη επιχείρηση.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι και για δεύτερο δράστη, χωρίς οι πληροφορίες να έχουν επιβεβαιωθεί. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ήταν ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο και η ταυτότητα του ήταν στρατιωτική.

Aυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων τον περιέγραψε ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».

Το Associated Press μεταδίδει ότι ήταν επιβάτης καναδικής πτήσης.

Fort Lauderdale Airport Shooting in Florida. pic.twitter.com/IDS6qJ3SrX

— Darl van Dijk (@Lastcombo) January 6, 2017

Επιβάτες πτήσεων που μόλις είχαν προσγειωθεί, επέστρεψαν εσπευσμένα μέσα στα αεροσκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να αναμένουν νεότερες οδηγίες, ενώ αρκετές δεκάδες περιορίστηκαν στο πάρκινγκ των αεροπλάνων, εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Shooting reported at Ft. Lauderdale airport in Florida Airport Evacuated.pic.twitter.com/w0TIwb2dtU

— Darl van Dijk (@Lastcombo) January 6, 2017

Στο αεροδρόμιο της Φλόριντα βρισκόταν και ο πρώην Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Άρι Φλίσερ, ο οποίος επιβεβαίωσε την παρουσία του ανεβάζοντας μήνυμα στο twitter.

Ο ένοπλος έχει συλληφθεί ή, κατά άλλα ΜΜΕ, έχει πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του. 

Το αεροδρόμιο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο LAX του Λος Άντζελες ενημέρωσε ότι έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για προληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.