Ένταση στο Ιμια: Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «θερμό επεισόδιο»


Για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο έκαναν λόγο τη Δευτέρα τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι το πρωί της ίδιας μέρας 10 ελληνικά αλιευτικά σκάφη «παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επιχείρησαν να αγκυροβολήσουν στα Ιμια».
Τα δημοσιεύματα ανέφεραν -μεταξύ άλλων- ότι «σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών βαρκών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντας τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες. Τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατήρησαν τις θέσεις τους».

Καταλήγοντας στο ρεπορτάζ της Sabah για το περιστατικό σημειώνεται ότι «τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο, έχουν πλεύσει αρκετές φορές γύρω από τα Ίμια από τις αρχές Δεκεμβρίου».

Να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό με τους Έλληνες ψαράδες υπήρξε νέο επεισόδιο, αφού σήμερα είχαμε μια τουρκική υπερπτήση ενός CN-235. Το αεροσκάφος μπήκε στις 17:58 στον ελληνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 2.800 ποδών για να εξέλθει από το FIR Αθηνών, ένα λεπτό αργότερα, στις 17:59.

Πηγή: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.