Ομολογία Μουζάλα: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις ΜΚΟ

«Συντετριμμένος» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας από το γεγονός ότι 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν «θαμμένοι» στο χιόνι όλες τις προηγούμενες ημέρες και απαντώντας στον Χρήστο Κατσώτη που αποκάλεσε τις ΜΚΟ «αετονύχηδες» που έχουν μετατρέψει το προσφυγικό σε business, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες ελέγχου των διαφόρων ΜΚΟ.
«Το απαιτούμε κι εμείς από την ΕΕ αλλά αυτά είναι νομικές διαδικασίες και δεν αρκεί η βούληση και η κοινωνική διάθεση για τις λύσεις τους», είπε, σημειώνοντας πάντως, πως άποψη του διαχρονικά είναι πως οι ΜΚΟ δεν αποτελούν βασικό πυλώνα, καθώς αυτός ο ρόλος είναι του κράτους.

Σε ότι αφορά το ξεχειμώνιασμα των προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «καταφέραμε να στεγάσουμε τους 57.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα», αλλά και την πεποίθηση πως σύντομα θα βγει από αυτή την συντριβή. Για το Ελληνικό, είπε ότι οι πρόσφυγες μένουν σε σκηνές «πολικού» τύπου, γεγονός που σημαίνει ότι «όταν έξω έχει μείον 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, μέσα στην σκηνή έχει 20 βαθμούς».

«Καταφέραμε να στεγάσουμε τους 57.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα, αλλά φέρουμε βαρύτατη ευθύνη για τους υπόλοιπους. Όμως δεν παραιτούμεθα, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.