Όταν το κατοχικό "μάτι" εντοπίζει "πρωτοβουλίες" υπέρ του λαού στην αποικία χρέους, η παρέμβαση είναι άμεση (VIDEO).


Αυστηρό μήνυμα από ESM και Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


H εξαγγελία του πρωθυπουργού για παροχή στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα δεν είχε διαβουλευθεί με τους δανειστές της χώρας και εγείρει ερωτήματα εάν η Αθήνα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος της διάσωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αναμένω ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε Klaus Regling σε ομιλία του στο Ελσίνκι, την Παρασκευή.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανακοινώσεις χθες το βράδυ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, χωρίς διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα εγείρουν μια σειρά από ερωτήματα», είπε.



«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για συζήτηση όλων των στόχων του με τους θεσμούς»

Η Kομισιόν δεν ήταν ενήμερη για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, και η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ενημερώνει τους θεσμούς για «οιαδήποτε βήματα» σε περιπτώσεις υπεραπόδοσης του πρωτογενούς πλεονάσματος στους συμφωνημένους στόχους που έχουν τεθεί διαμήνυσε την Παρασκευή εκπρόσωπός της, μετά και το Βερολίνο.

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για συζήτηση όλων των στόχων του με τους θεσμούς, εκ των προτέρων, καθώς και δεσμεύσεις για τους χειρισμούς που γίνονται σε καταστάσεις υπεραπόδοσης στους συμφωνημένους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Annika Breidthardt.

«Η Κομισιόν θα συζητήσει τα επόμενα βήματα με τους άλλους θεσμούς. Η Επιτροπή δεν γνώριζε για τις λεπτομέρειες των αναγγελιών του πρωθυπουργού πριν ανακοινωθούν, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη να τους μελετήσουμε πριν κάνουμε περαιτέρω σχόλια και λάβουμε περαιτέρω δράσεις» διεμήνυσε η κοινοτικήγ αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.