Συνελήφθη για ένα... tweet γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος


Ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ συνελήφθη σήμερα για αναρτήσεις που έκανε στο twitter και θεωρήθηκαν επικριτικές για το καθεστώς καθώς και για άρθρα του στην εφημερίδα Cumhuriyet. 


Ο Αχμέτ Σικ, τιμημένος με το Διεθνές Βραβείο Τύπου UNESCO/Guillermo Cano 2014, κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. 

Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο Twitter μηνύματα υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet επέκρινε τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Συγγραφέας σειράς βιβλίων, ο Άχμετ Σικ είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους δημοσιογράφους της Τουρκίας. 

Έχει ήδη προφυλακιστεί για έναν χρόνο (2011 - 2012) κατηγορούμενος για σχέσεις με την Εργκένεκον. Είχε κάνει έρευνα για τις σχέσεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το βιβλίο του «Ο στρατός του Ιμάμη», που εκδόθηκε το 2011, αποκαλύπτει πώς οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν διεισδύσει στην τουρκική γραφειοκρατία και είχαν συνομολογήσει συμφωνία με την παρούσα εξουσία. 

«Συνελήφθην. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στον λογαριασμό του, ο Αχμέτ Σικ.

ΠΗΓΗ:  tvxs  μέσω    protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.