Νίκη των ινδιάνων στο Standing Rock - Σταματάει ο αγωγός πετρελαίου-Οι διαδηλωτές γιορτάζουν καθώς το Σώμα Μηχανικών του Στρατού σταματάει τον αγωγό DAPL (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Την Κυριακή το απόγευμα άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες ότι το Σώμα Μηχανικών του Στρατού αρνήθηκε την άδεια στον αγωγό Dakota Access Pipeline να συνεχίσει την κατασκευή.


Ξεσπούν αυθόρμητοι εορτασμοί στις κατασκηνώσεις διαμαρτυρίας και στον ινδιάνικο τομέα των Σιού.


Νεώτερα: Το Salem News αναφέρει ότι Υπουργός Στρατιωτικών επικοινώνησε με τους αρχηγούς των ινδιάνικων φυλών και τους πληροφόρησε ότι ο DAPL δεν θα προχωρήσει με βάση το τρέχον σχέδιο του.

Δεν θα πολεμήσουμε απόψε, θα χορέψουμε!” είπε ο Rami Φαλακρός Αετός, αρχηγός της φυλής Lakota στο Cheyenne River καθώς μοιραζόταν τα νέα με τους υποστηρικτές.

Οι διαδηλωτές του αγωγού, μεταδίδει ο Bonnie King του News, ήρθαν έτοιμοι να κατασκηνώσουν για όλον τον χειμώνα. Κοντά τους έσπευσαν χιλιάδες βετεράνοι την περασμένη εβδομάδα.


Το δριμύ ψύχος δεν πάγωσε το πάθος να σταματήσει ο αγωγός. Τα πολυάριθμα μέλη του ‘Veterans Stand for Standing Rock’ (Οι βετεράνοι συμπαραστέκονται στο Standing Rock) έφεραν εφόδια όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και προστατευτικά για τα αυτιά και το σώμα, προκειμένου να σταθούν ενωμένοι σαν στρατιωτική μονάδα και να προστατέψουν τους διαδηλωτές από την αστυνομία και τις πλαστικές της σφαίρες”, έγραψε ο King. “Αντίθετα όμως, απόψε χορεύουν. Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί τελικά νίκησαν”.



Πηγή: rawstory


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.