Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων Γενοκτονιών-Αθήνα, 8 Δεκέμβρη

 

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που συγκροτήθηκε από προσωπικότητες και στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής που υπέστησαν τη Γενοκτονία των αρχών του 20ου αιώνα απ’ τον ίδιο θύτη (Αρμενική Εθνική Επιτροπή, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων), με την ευκαιρία εορτασμού απ’ τον ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίου ως παγκόσμιας ημέρας μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών, πραγματοποιεί εκδήλωση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στην Αθήνα (Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50). 

Στην εκδήλωση, που έχει ως θέμα «Ο Ραφαέλ Λέμκιν και ο αγώνας για τα δικαιώματα της ανθρωπότητας», θα αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή του μεγάλου ανθρωπιστή στην αναγνώριση των Γενοκτονιών που έχουν διαπραχθεί, αλλά και στην αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων. Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.

Με την ευκαιρία αυτή, το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σ’ όλους τους λαούς του κόσμου, που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας, διαβεβαιώνοντάς προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αναγνώριση και την αποτροπή τέτοιου μεγέθους εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε κι αν προκλήθηκαν ή θα προκληθούν.

Καλεί όλους τους πολίτες της χώρας σε συμπαράταξη στον υπέρτατο αγώνα για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή, αγώνα που μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ όσους πραγματοποίησαν ή σχεδιάζουν νέες Γενοκτονίες, ότι οι λαοί είναι εδώ, όχι μόνο απαιτώντας απ’ αυτούς να λογοδοτήσουν στην ανθρωπότητα για τα εγκλήματά τους, αλλά και για να αποτρέψουν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα (9 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00) στην Ένωση Ποντίων Πιερίας, στην Κατερίνη, με θέμα «πέντε κινήσεις για μια σιωπή».

ΠΗΓΗ: presspublica  μέσω   protagorasnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.