ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΦΗΓΗΣΗ.1994 2ο (Video).


Η συνέντευξη του αείμνηστου ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στον δημοσιογράφο Ανδρέα Χατζηνικολάου, μαγνητοσκοπήθηκε στις 26 Ιουλίου 1994 στο studio των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Lumiere Κύπρου και μεταδόθηκε από τον ίδιο σταθμό του οποίου και είναι η παραγωγή. Η συγκεκριμένη εκπομπή κατέγραψε υψηλό ποσοστό τηλεθέασης δεδομένου ότι για πρώτη φορά ο αείμνηστος πολιτικός "συναίνεσε" στην ανάδειξη πλήθους περιστατικών της προσωπικής και πολιτικής διαδρομής του ως και το 1994. 
                          
Η εκπομπή αναρτήθηκε στο You Tube για ένα και μόνο λόγο: να εντρυφήσουν οι νεότεροι σε ηλικία, στα χαρακτηριστικά της πλέον συγκροτημένης πολιτικής προσωπικότητας της Κύπρου και να αντλήσουν δείγματα ακαπήλευτης φιλοπατρίας, αίσθησης καθήκοντος και κυρίως, συστατικά αυθεντικής σεμνότητας και ανεπιτήδευτης ειλικρίνειας. 

Η εκπομπή αναδεικνύεται σε δύο αναρτημένα video λόγω της μεγάλης διάρκειας της. (το προβαλλόμενο video είναι το 2ο & τελευταίο της εκπομπής) 

Λίγα λόγια για την πολιτική διαδρομή του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου: 

O Τάσσος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία τον Ιανουάριο του 1934. 
Νεαρός ακόμη δικηγόρος στη Λευκωσία είχε ενεργό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. 

Σε ηλικία 22 ετών ήταν, αρχικά, υπεύθυνος της ΠΕΚΑ -- πολιτικής πτέρυγας της ΕΟΚΑ -- για την περιφέρεια Λευκωσίας και αμέσως μετά γενικός υπεύθυνος της ΠΕΚΑ, για όλη την Κύπρο, έχοντας απευθείας σύνδεση με τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ.

Υπηρέτησε για έντεκα χρόνια, διαδοχικά, ως Υπουργός Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.

Υπήρξε σύμβουλος του πρώτου συνομιλητή Γλαύκου Κληρίδη έως τον Απρίλιο του 1976. 

Στις 7 Οκτωβρίου 2000 εξελέγη, χωρίς ανθυποψήφιο, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2003 εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ανέλαβε καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2003, για θητεία πέντε ετών.

Ύστερα από ένα περίπου χρόνο, με το ιστορικό διάγγελμά του της 7ης Απριλίου 2004, ο Τάσσος Παπαδόπουλος κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό να απορρίψει το Σχέδιο. Ο λαός συμπορεύτηκε με τον ηγέτη του και με τη συντριπτική πλειοψηφία των 76% ψήφισε "ΟΧΙ" στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, απορρίπτοντας το Σχέδιο Ανάν, διασώζοντας έτσι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στις Προεδρικές Εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2008 έλαβε στον πρώτο γύρο ποσοστό 31,79% και αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο. Στις 28 Φεβρουαρίου 2008, παρέδωσε την Προεδρία της Δημοκρατίας στον Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 12 Δεκεμβρίου 2008, σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας ένα απλήρωτο κενό, αλλά και ένα τεράστιο έργο, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού.



ΠΗΓΗ: protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.