Παρέμειναν σε χαμηλά 13 ετών οι καταθέσεις τον Νοέμβριο.

Ελαφρά άνοδο κατέγραψαν κατά τον μήνα Νοέμβριο οι τραπεζικές καταθέσεις, παραμένουν ωστόσο καθηλωμένες σε χαμηλά 13 ετών, κρατώντας τις ελληνικές τράπεζες δέσμιες της χρηματοδότησης από την κεντρική τράπεζα. Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά μήνα που σημειώνεται άνοδος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 170 εκατ. ευρώ ή κατά 0,14% σε μηνιαία βάση στα 124,8 δισ. ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2003.

Οι καταθέσεις είχαν αυξηθεί κατά 1,16 δισ. ευρώ στα 124,63 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, οι ελληνικές τράπεζες δέχθηκαν πολύ περιορισμένες εισροές καταθέσεων για διάστημ αμεγαλύτερο του ενός έτους, μετά την υπαγωγή της χώρας σε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενλω παραμένουν εξαρτώμενες από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ για να καλύπτουν το χρηματοδοτικό τους κενό.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2016 οι καταθέσεις που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν στα 42 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.