Η εργατική τάξη κέρδισε τις εκλογές, γράφει ο Paul Craig Roberts


Μετάφραση  ο Γιώργος του Κλικ

Οι προεδρικές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ιστορική σημασία γιατί ο αμερικανικός λαός κατάφερε να νικήσει τους ολιγάρχες. Η Hillary Clinton, ένας πράκτορας της Ολιγαρχίας, ηττήθηκε παρά την σατανική εκστρατεία των ΜΜΕ κατά του Donald Trump.  Αυτό δείχνει ότι τα ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο των κομμάτων δεν είναι πλέον αξιόπιστα στον αμερικανικό λαό.


Μένει να δούμε εάν ο Trump θα μπορέσει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετήσει τον ίδιο και τους στόχους του για την αποκατάσταση των αμερικανικών θέσεων εργασίας και για την εγκαθίδρυση φιλικών και εμπνεόμενων από αμοιβαίο σεβασμό σχέσεων με Ρωσία, Κίνα, Συρία και Ιράν.

Μένει ακόμα να δούμε το πως η ολιγαρχία θα απαντήσει στην νίκη του Trump.  Η Wall Street και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να προκαλέσουν μια οικονομική κρίση ώστε να υποχρεώσουν τον Trump σε άμυνα και μπορεί να χρησιμοποιήσουν την κρίση για να τον εξαναγκάσουν να διορίσει έναν δικό τους σαν Υπουργό Οικονομικών. Απατεώνες πράκτορες στην CIA και στο Πεντάγωνο μπορεί να προκαλέσουν ψεύτικες καταστάσεις επιθέσεων ώστε να διαρρήξουν τις φιλικές σχέσεις με την Ρωσία. Ο Trump θα μπορούσε να κάνει λάθος και να κρατήσει νεοσυντηρητικούς στην κυβέρνηση του.

Με τον Trump υπάρχει τουλάχιστον ελπίδα. Εκτός και αν ο Trump μπλοκαριστεί από κακές εκτιμήσεις ή από εμπόδια που θα του βάλουν, θα πρέπει να περιμένουμε ένα τέλος στην ενορχηστρωμένη από την Ουάσινγκτον σύγκρουση με την Ρωσία, την απόσυρση των αμερικανικών πυραύλων από τα ρωσικά σύνορα με Πολωνία και Ρουμανία, το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, και το τέλος της προσπάθειας της Ουάσινγκτον να ανατρέψει την κυβέρνηση της Συρίας. Όμως, επιτεύγματα σαν αυτά απαιτούν την εξουδετέρωση της Ολιγαρχίας στις ΗΠΑ. Παρά το ότι ο Trump νίκησε την Hillary, η Ολιγαρχία εξακολουθεί να υπάρχει και είναι ακόμα ισχυρή.

Ο Trump είπε ότι δεν βλέπει πια την ανάγκη για το ΝΑΤΟ 25 χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αν παραμείνει πιστός σ' αυτήν την άποψη του αυτό σημαίνει μεγάλες αλλαγές στις αποικίες της Ουάσινγκτον στην ΕΕ. Η τωρινή εχθρότητα της σημερινής ΕΕ και του ΝΑΤΟ προς την Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Merkel θα πρέπει ή να αλλάξει τη στάση της ή να αντικατασταθεί. Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Jens Stoltenberg θα πρέπει να απολυθεί.

Δεν γνωρίζουμε ποιους θα επιλέξει ο Trump για την κυβέρνηση του. Είναι πιθανό ο Trump να μην έχει οικειότητα με τις διάφορες θέσεις και θέματα. Εξαρτάται από το ποιοι τον συμβουλεύουν και τι συμβουλές του δίνουν. Μόλις δούμε την κυβέρνηση του θα γνωρίζουμε εάν μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι αλλαγές έχουν κάποιες πιθανότητες.

Εάν η ολιγαρχία δεν καταφέρει να ελέγξει τον Trump και αυτός μπορέσει να πετύχει τον περιορισμό της ισχύος και του προϋπολογισμού του στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος και να υποχρεώσει σε πολιτική λογοδοσία τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Trump θα μπορούσε να δολοφονηθεί.

Ο Trump είπε ότι θα βάλει φυλακή την Hillary. Θα έπρεπε πρώτα να την παραπέμψει σε δίκη για προδοσία και εγκλήματα πολέμου, αυτήν και όλους τους νεοσυντηρητικούς. Αυτό θα ξεκαθάριζε τον δρόμο για ειρήνη με τις άλλες δυο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις πάνω στις οποίες οι νεοσυντηρητικοί επιδιώκουν ηγεμονία. Παρ' όλο που οι νεοσυντηρητικοί θα έχουν ακόμα επαφές με το βαθύ κράτος, θα είναι δύσκολο στα παράσιτα να οργανώσουν επιχειρήσεις false flag (ΣτΜ, προβοκάτσιες) ή μια δολοφονία. Στοιχεία ανωμαλίας στον στρατό και την εθνική ασφάλεια θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας μια δολοφονία, χωρίς όμως τους νεοσυντηρητικούς στην κυβέρνηση η συγκάλυψη θα ήταν πιο δύσκολη.

Ο Trump έχει περισσότερη διορατικότητα και αντίληψη από όση νομίζουν οι αντίπαλοι του. Ένας άνθρωπος όπως ο Trump, το να ρισκάρει να αποκτήσει τόσο ισχυρούς εχθρούς και να διακινδυνέψει τον πλούτο και το όνομα του, σημαίνει ότι καταλάβαινε ότι η δυσφορία του κόσμου θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην εκλογή του σας πρόεδρος.

Δεν θα ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε μέχρις ότου δούμε τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς. Εάν είναι οι γνωστοί τύποι, τότε θα ξέρουμε ότι το χαρτί του Trump κάηκε.

Μια ευχάριστη κατάληξη του εκλογικού αποτελέσματος είναι ότι τα ΜΜΕ των ΗΠΑ απαξιώθηκαν πλήρως. Τα μέσα πρόβλεψαν την νίκη της Hillary και ακόμα και την επικράτηση των Δημοκρατικών στην Γερουσία. Σημαδιακά, η απώλεια επιρροής και αξιοπιστίας των μέσων, παρά την λυσσαλέα τους επίθεση στον Trump, και στις εκλογές για το χρίσμα και στις προεδρικές, ήταν τέτοια, ώστε να μην επηρεάσουν κανέναν εκτός από τις Βορειοανατολικές και τις Δυτικές ακτές, εκεί δηλαδή που κατοικοεδρεύει το 1%. Η υπόλοιπη χώρα αγνόησε τα μέσα.

Δεν περίμενα η Ολιγαρχία να επιτρέψει στον Trump να νικήσει. Φαίνεται όμως ότι οι ολιγάρχες εξαπατήθηκαν από τα ίδια τα μέσα της προπαγάνδας τους. Βέβαιοι ότι η Hillary ήταν σίγουρος νικητής, βρέθηκαν απροετοίμαστοι στο να εφαρμόσουν τα σχέδια για να κλέψουν τις εκλογές.

Η Hillary έπεσε, αλλά οι Ολιγάρχες όχι. Εάν ο Trump συμβουλευτεί να είναι συμβιβαστικός, αν αδρανήσει και δεχτεί το κατεστημένο στην κυβέρνηση του, ο Αμερικανικός λαός θα απογοητευθεί και πάλι. Σε μια χώρα της οποίας οι θεσμοί έχουν διαφθαρεί τόσο πολύ από την Ολιγαρχία, είναι δύσκολο να επιτευχθεί η πραγματική αλλαγή χωρίς αιματοχυσία.
  
Πηγή: paulcraigroberts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.