Μεταρρυθμιστικό σοκ με διάλυση του κοινωνικού μοντέλου υπόσχεται στους Γάλλους ο δεξιός Φιγιόν, Γράφει η Μαρία Δεναξά


Σχόλιο Ιστολογίου: Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός αντέχει και ... αλλάζει προσωπείο στη Γαλλία. Το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο πλέον νεοφιλελεύθερος ταγός στην πατρίδα μας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έρχεται φουριόζος σύμφωνα με τα δοσιλογικά ΜΜΕ και τις στημένες δημοσκοπήσεις. Όλη η ντόπια πουλημένη δεξιά έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στα μνημόνια του Τσίπρα, και ορέγεται νέες λαμπρές μνημονιακές σελίδες που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια αυτόν εδώ τον δύσμοιρο τόπο στο θάνατο. Δεν πρέπει να φάμε αυτό το κουτόχορτο, μακριά από δοσίλογους και προδότες του €υρωμονόδρομου και της φασιστικής Ε.Ε.


Ο δεξιός Φιγιόν, δεν εκλέχθηκε για να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό στη Γαλλία όπως επιδερμικά σχολιάσθηκε, αλλά για να επιβάλλει ένα μεταρρυθμιστικό σοκ, που θα αλλάξει τον χάρτη στο περίφημο κοινωνικό μοντέλο της χώρας, το οποίο πλέον απειλείται με εξαφάνιση, στα σοβαρά.

Με την διάλυση της δομής των δημόσιων υπηρεσιών που έχει εξαγγείλει καθώς θα καταργήσει 500000 θέσεις εργασίας, με τις χαμηλότερες μισθολογικές κλίμακες και τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας που θα επιτευχθούν με μια νέα εργασιακή (μεσαιωνική) μεταρρύθμιση που έχει εξαγγείλει, με την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, την νέα συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση όπου θα αυξήσει κι άλλο τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, την αύξηση του ΦΠΑ, την «ενίσχυση» της επιχειρηματικότητα που είδαμε τι σημαίνει αυτό στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, υπόσχεται να τινάξει την «μπάνκα» στον αέρα.

Κάτι μεταξύ Θάτσερ και Ρήγκαν, ο Φιγιόν στο πρόγραμμα του δεν λαμβάνει υπόψη του τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα που ήδη υποφέρουν από το ξήλωμα της δωρεάν εκπαίδευσης ή του εθνικού συστήματος υγείας. Ένα ξήλωμα που ξεκίνησαν οι γάλλοι διαχειριστές του προγράμματος του Βερολίνου, Σαρκοζί και Ολαντ.

Ο άνθρωπος λοιπόν που φέρει την δικιά του ευθύνη στην αποτυχία που λέγεται Σαρκοζί, καθώς σαν πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ποτέ να του πεί «ΌΧΙ», ετοιμάζεται τώρα να πει «ΝΑΙ σε όλα» στην Μέρκελ και το δόγμα της, που οι συνέπειες του είναι καταστροφικές, όπου κι αν αυτό εφαρμόστηκε στην γηραιά ήπειρο .

Κατά συνέπεια ο Φιγιόν δεν θα καταπολεμήσει τον λαϊκισμό στη Γαλλία, αλλά με την πολιτική που υπόσχεται να εφαρμόσει, στρώνει το χαλί στο οποίο θα πατήσει η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν το 2022. 

Κι αυτό θεωρώ ότι γίνεται με πλήρη επίγνωση πια.

Υ.Γ. Στην φώτο το πρωτοσέλιδο της Figaro, με τον Φιγιόν να χαιρετά τον κόσμο υιοθετώντας την «αμερικανιά» της τοποθέτησης του χεριού στην καρδιά.


Υ.Γ. Οι Γάλλοι του χάρισαν το χρίσμα μέσα στην απόγνωση τους να απαλλαγούν από τον Ολάντ χωρίς να δώσουν βάση στο περιεχόμενο. Στο τέλος όμως θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τον λογαριασμό...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.