Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, γράφει ο Γιάννης Σιδέρης

 

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα... είμαστε. Ποιός αμφιβάλλει για αυτό; Ποιός δεν χαίρεται για το ότι ζει σε μια τόσο ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο της χώρας; Ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν περνάει καλά με όλους αυτούς που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας;


Πάρτε για παράδειγμα τον Κατρούγκαλο. Είναι κομμουνιστής και δεν φαίνεται. Το ότι είναι, είναι βέβαιο κατά δική του δήλωση, αλλά να... δεν τον βοηθάνε οι ενδυματολογικές του επιλογές. Με το κουστουμάκι του το κυριλέ, το μαντηλάκι και τη γραβάτα να γυαλίζουν, ποιός μπορεί να πιστέψει ότι παλεύει για την δικτατορία του προλεταριάτου; Είπε ν’ αφήσει λίγο μουσάκι, μια αξυρισιά ελαφριά να πούμε, ως στυλιστική απόδειξη του κομμουνιστικού προσανατολισμού του, αλλά έπεσε πάνω στη μόδα ο καϋμένος κι έτσι όποιος τον δει μάλλον τον περνάει για κάποιον νεοφιλελέ χλεχλέ. Τι αδικία για έναν κομμουνιστή υπουργό! Γιατί είπαμε. Το ότι είναι κομμουνιστής είναι αδιαμφισβήτητο, κατόπιν δικής του δήλωσης. Είπα να ρωτήσω τη μάνα μου, ως πλέον αρμόδια μια και είναι συνταξιούχος, τι γνώμη έχει για τον Κατρούγκαλο.

-Ποιός; Ο Γαρδούμπαλος;

-Τι Γαρδούμπαλος ρε μάνα. Κατρούγκαλο τον λένε τον άνθρωπο.

-Ρε καλά τον λέω Γαρδούμπαλο εγώ. Άει να χαθεί ο παλιάνθρωπος. Όλο μου κόβει τη σύνταξη. Κάθε μήνα κι όλο λιγότερα παίρνω.


Τι να πω στη μάνα μου τώρα; Τι να καταλάβει αγράμματη γυναίκα; Ενώ η υπουργάρα μαςείναι παραμορφωμένος! Τέρας μορφώσεως ο κομμουνιστής υπουργός μας. Τη μάνα μου θα άκουγα;

- Άσε μας κι εσύ ρε μάνα, της λέω αυστηρά και μπαίνω στο ιντερνετ να δω τις τελευταίες του δηλώσεις για τις συντάξεις. Διαβάζω:

«…καμιά νέα περικοπή δεν θα συμβεί όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως, αν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017 -όπως προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί- τότε το 2018 οι νέες συντάξεις θα έχουν αυξήσεις, ενώ οι παλαιές θα αυξηθούν όταν η προσωπική διαφορά που ενσωματώνουν μηδενιστεί, λόγω της αύξησης των νέων συντάξεων.»

Μα βέβαια. Οι δηλώσεις είναι σαφείς και ακριβείς. Οι συντάξεις θα αυξηθούν το 2018. Το δήλωσε ο κομμουνιστής υπουργός μας. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα λίγο. Όχι ότι φταίει ο Γαρδούμπαλος, ε..., Κατρούγκαλος ήθελα να πω (α, ρε μάνα θα μου το κολλήσεις). Όχι! Μπερδεύτηκα γιατί είπε ότι θα έχουμε ανάπτυξη το 2017, ενώ εγώ ήμουν βέβαιος ότι θα έρθει όπου νάναι, όπως λέει ο Τσίπρας από πέρυσι! Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. Το θέμα είναι ότι θα έρθει. Το προβλέπουν και διεθνείς οργανισμοί! Αυτό που το βάζεις;

Συνεχίζω να διαβάζω το σχετικό δημοσίευμα, βέβαιος πια για την επερχόμενη αύξηση της σύνταξης της μάνας μου, ζωή να ‘χει μέχρι το 18 η γυναίκα.

Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που αρχίζει αύριο, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι είναι «να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην επιδεινωθεί σε τίποτα η θέση των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως να αναστραφεί η εργασιακή απορρύθμιση των τελευταίων χρόνων».

Κομμουνιστής ο άνθρωπος, δεν θα είχε κόκκινες γραμμές; Αν είναι δυνατόν! Θα δείτε όλοι εσείς που, κομψά θα το πω, είστε κάπως σκεπτικιστές με τον άνθρωπο, ότι αυτά που είπε θα γίνουν κιόλας! Όλα θα επανέλθουν σε σχέση με τα εργασιακά! Όλα! Πόντο δεν θα κάνει πίσω ο υπουργός μας από τις γραμμές. Πόντο! Και μην πιστεύετε ότι θα τις μετακινήσει ολόκληρες, όπως ένας κακεντρεχής φίλος μου είπε. Ο άνθρωπος είναι κομμουνιστής! Τα ίδια θα λέμε τώρα;

Ας αφήσουμε όμως τον Γαρδούμπ... (α, ρε μάνα) τον Κατρούγκαλο στις μαρξιστικές του αναζητήσεις.. Είπαμε. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα... είμαστε. Σας διαβεβαιώ ότι δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο. Εργατολόγος λέει είναι και φιλαράκι του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσου Πετρόπουλου. Χαμηλών τόνων, λέει, άνθρωπος. Μπράβο του. Να τον χαίρεται η γυναίκα του τον άνθρωπο. Στη Φλώρινα, λέει, ρωτήθηκε, λέει, από έναν ελεύθερο επαγγελματία για τις ασφαλιστικές εισφορές και την μεγάλη φορολογία του κλάδου. Μα ερώτηση ήταν αυτή; Ήθελα να ‘ξερα ποιός την διατύπωσε. Μάλλον κάποιος εγκάθετος που θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση και καταστροφολογεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Μα να ρωτήσει τέτοια πράγματα; Μα κανένας πατριωτισμός; Δηλαδή τι θέλει ο εν λόγω κύριος; Να βουλιάξει η χώρα; Να πέσουμε στα βράχια; Να βγούμε από το ευρώ; Εύλογη λοιπόν η απάντηση του, χαμηλών τόνων είπαμε, Διοικητή του ΟΑΕΕ. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις να πάει την εταιρεία του στην Βουλγαρία. Δηλαδή, προς τι ο σάλος που προκλήθηκε με την συγκεκριμένη απάντηση;

Αλήθεια, εγώ έκατσα και το σκέφτηκα με ψυχραιμία και μακριά από τα ρεπορτάζ των «βοθροκάναλων». Πρόκειται για πολύ μεγάλο σχέδιο της κυβέρνησής μας -και όχι μόνο αυτής- που απλά δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Πρώτα απ’ όλα, το να πάει κάποιος την επιχείρησή του στην Βουλγαρία, είναι πάρα πολύ καλό για την... Βουλγαρία. Άρα, όταν μιλάνε για ανάπτυξη εννοούν την Βουλγαρία. Γιατί με τον ρυθμό που φεύγουν οι επιχειρήσεις κατά κει, η ανάπτυξη, της Βουλγαρίας πάντα, είναι σίγουρη! Μετά όμως, αφού η Βουλγαρία γίνει οικονομική δύναμη οσονούπω, που νομίζετε ότι θα επενδύσεις; Μα στην Ελλάδα φυσικά. Γι’ αυτό και θα «ρυθμίσουν» κι άλλο τα εργασιακά τώρα στην διαπραγμάτευση για την Τρίτη αξιολόγηση. Γι’ αυτό και οι «σοφοί» προτείνουν οι νέοι χωρίς εμπειρία στην δουλειά να παίρνουν υποκατώτατο μισθό(;!).

Η ανταγωνιστικότητα θα είναι πια το νέο δεδομένο της Ελληνικής οικονομίας! Μιλάμε για τρομερό, κυριολεκτικά, σχέδιο! Θα τους κουφάνουμε τους «θεσμούς»! Και στο κάτω-κάτω, αν οι επιχειρήσεις πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, θα μας τα παίρνουν όλα οι μισητοί δανειστές! Σατανικό σχέδιο! Ο, χαμηλών τόνων μην το ξεχνάμε, Δημήτριος Τσακίρης λοιπόν, απλά απάντησε βάσει του σχεδίου αυτού, το οποίο η αριστερή κυβέρνηση εφαρμόζει με άκρα μυστικότητα!

Α! Τώρα που είπα για «θεσμούς». Ο Τσίπρας, ως γνωστόν, είναι Παναθηναϊκός. Είδε το παιχνίδι στο μπάσκετ, όπου η ομάδα του έχασε από τον Ολυμπιακό και κατάλαβε. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος στηρίχθηκε στην άμυνα. Ενώ μέχρι πρότινος λοιπόν, μιλούσε για επιθετική διαπραγμάτευση, βλέποντας τα αποτελέσματα, είπε στους υπουργούς του εν όψει της επερχόμενης διαπραγμάτευσης ότι άλλαξε το πλάνο της ομάδας, συγνώμη, της κυβέρνησης. «Παίξτε καλή άμυνα» το νέο μότο! Τι να κάνει ο πρωθυπουργός μας; Με επίθεση δεν έβγαλε τίποτα. Με ζουρνάδες και νταούλια επίσης. Είπε τώρα να παίξει άμυνα, μη σώσει και τίποτα!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασε η ώρα. Όχι ότι αύριο έχω δουλειά για να ξυπνήσω πουρνό-πουρνό! Έτσι, από συνήθεια το λέω. Όμως, δεν μπορείτε να πείτε.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα... είμαστε!!!

*Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.