H “μυστική αντζέντα” της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, γράφει ο Μιχάλης Στεφανίδης

 

"Σήμερα στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, με τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη", δήλωσε με επαναστατικό ύφος η αντιπρόεδρος της Commission, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αρμόδια για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους.


Τι επιφυλάσσει όμως στην Ελλάδα αυτή η φαινομενικά, θετική και ανθρώπινη δήλωση; Έχει ήδη ανακοινωθεί πρόγραμμα, που χαρακτηρίζεται ως «αμοιβαία και επωφελής ρύθμιση για τους πρόσφυγες και τους Έλληνες», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα λάβει 80 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε., για να παρέχει κατοικίες σε πρόσφυγες. Το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέρει στήριξη στις οικογένειες μεταναστών, μέσω της παροχής επαρκούς στέγης. Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα, στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 800.000 μετανάστες, ανεπίσημα πάνω από 1.500.000! Οι περισσότεροι από αυτούς επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη.

 Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες προτιμούν να κλείσουν τα σύνορά τους, δημιουργώντας μεγάλη πίεση στην Ελλάδα, αλλά και βία και χάος κατά μήκος των συνόρων μας, όπως με τα Σκόπια.

Αυτό το οποίο προκύπτει από το πρόγραμμα επιδοτούμενων ενοικιαζόμενων κατοικιών είναι ότι σκοπεύουν να καλύψουν με 20.000 ακίνητα, τις ανάγκες στέγασης, τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες μεταναστών. Αν υποθέσουμε ότι στο κάθε σπίτι θα μπει μια - κατά μέσο όρο τετραμελής- οικογένεια, τότε μιλάμε για 80.000 μετανάστες, αν μπουν δύο τότε μιλάμε για το διπλάσιο νούμερο.

Επιπλέον των επιδοτούμενων ενοικιαζόμενων κατοικιών για οικογένειες, υπάρχει το πρόγραμμα των 5 στρατοπέδων μεταναστών, ανά την Ελληνική επικράτεια, που στόχο έχουν να φιλοξενούν μόνιμα 10.000 μετανάστες έκαστο· δηλαδή άλλοι 50.000 μετανάστες. Με λίγα λόγια υπάρχει Ευρωπαϊκός σχεδιασμός για να ενσωματωθούν στην Ελλάδα 150.000-200.000 μετανάστες, άμεσα. Αυτά ως προς τους αριθμούς των μεταναστών.

Υπάρχουν και κάποια βασανιστικά ερωτηματικά, ως προς το πού θα βρεθούν αυτά τα 20.000 ακίνητα προς ενοικίαση; Θα μπορεί κάθε Έλληνας πολίτης να παρέχει το ακίνητο του προς ενοικίαση; 

Ή μήπως θα χρησιμοποιηθούν ακίνητα των τραπεζών, από τα κόκκινα δάνεια;

Να το πάω ακόμα παραπέρα, μήπως αγοραστούν ακίνητα από τα κόκκινα δάνεια από ξένες τράπεζες επί πινακίου φακής; δηλαδή στο 5-20% της αξίας του ακινήτου, ώστε μετά να δοθούν προς ενοικίαση στους μετανάστες, με επιδότηση από την Ε.Ε.;;;
Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιδοτεί, έστω κατά 50%, όποιον Ευρωπαίο πολίτη έχει αδυναμία αποπληρωμής δανείου 1ης κατοικίας;;;

Ο σκοπός είναι τριπλός.

1ον Να χάσουμε οι Έλληνες τα σπίτια μας γιατί έχουμε 80% ιδιοκατοίκηση και αυτό δεν βολεύει σε πολλά πράγματα.

2ον Να στεγάσουμε 200.000 μετανάστες ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία πως δεν μπορούν να μείνουν στην χώρα και πρέπει να φύγουν.

3ον Να αγοράσουν τα Funds (κυρίως ξένα) κατοικίες σε εξευτελιστικές τιμές, έπειτα μέσω των επιδοτήσεων ενοικίων –σίγουρα λεφτά – μέσα σε 3-4 χρόνια θα έχουν πάρει τα χρήματα τους πίσω και θα τους έχουν μείνει τα ακίνητα δώρο!

Αυτά περί Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.