Ηλίθιοι λαομπαίχτες, σταματήστε να παίζετε με τα μυαλά μας



του Ελευθέριου Ανευλαβή



Συνέντευξη Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ) και Αντιφώνηση. 
Πρ. (πρωθυπουργός) Αν (Αντιφωνητής)

[Μερακλωμένος, ντίρλα, όπως έχει ο ίδιος πει, ωρύεται, σαν τον Ρίζο στην ταινία «Ο Κλέαρχος ή Μαρίνα κι ο κοντός»: «Φέρτε μου τα μνημόνια να τα σκίσω. Εγώ σκίζω μνημόνια» Κι όταν καταφτάνει η Μαρίνα, με το ματσούκι, η τρόικα και το κουαρτέτο δηλαδή, τα καταπίνει τα μνημόνια, κι αντί να τα βάλει όπου δη, τα φορτώνει ομνημονιοσκίστης, σ’ όλους εμάς.]

(Ακολουθεί ο διάλογος Πρ. και Αν.)

Πρ. «Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις. Και οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν είδαν μειώσεις.»

Αν. Το διαβεβαιώνει άλλωστε και η δημοσκωλόπηση (ανευλαβές ανορθόγραφο σύνθεμα = δημοσκόπηση + σκολόπιση, ανασκολοπισμός)την οποίαν διεξήγαγε η συντρόφισσα Θεανώ, ανά τας ρύμας και τα οδούς, διανέμουσα τα περίφημα «γεμιστά» της, εις τους συνταξιούχους. 

«Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα μήντια» και 
οι αχάριστοι μεγαλοσυνταξούχοι, όπως λέει κι μέγας, φίλος μας, Λεβέντης. Αν συνεργαστεί μαζί μας θα σας βάλει τα δυο πόδια σ’ένα παπούτσι. Καταλάβατε; 

Πρ. «Εχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό». 

Αν. «(γ)ουάου». Τώρα, εκτελούμε κατά γράμμα τις εντολές των τροϊκανοκουαρτέτων, όπως όλοι οι «αντιμνημονιακοί» προηγούμενοι, και μαζί «εκτελούμε» και τους ανθρώπους. Όμως, εμείς το κάνουμε, με αριστεροδεξιά οδύνη, τσάι και συμπάθεια και συσσίτια, για τον λαό. Πώς το λέει η Θεανώ; «κοινωνική οικονομία» 

Πρ. «Σταματήσαμε τις απολύσεις»

(παρέμβαση)
Ευ. Τσικρίκα, δημοσιογράφος 
«Νιώθω ότι η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά με απολύετε… Εγώ ήξερα ότι απολύουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις». 

Πρ. «Μη με διακόπτετε.»

Αν. Απολύουμε, μόνο, μέσω αδιάβλητου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρ. «Το νταβατζιλίκι και το αεριτζιλίκι τελείωσαν στη χώρα» 

Αν. Τώρα, εμείς για πρώτη φορά, (αυτό είναι κλεμμένο από τους ΠΑΣΟΚους μας) δημιουργούμε τους τίμιους δικούς μας αεριτζήδες και νταβατζήδες, γιατί έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα της πρωταριστεράς.

Πρ. «Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας.» 

Αν. Μόνο σε κάποιον κουμπάρο, υπουργών μας.

Πρ. «Το πρόβλημα είναι σημαντικό, αλλά το δικό σας πρόβλημα δεν είναι σημαντικότερο από το πρόβλημα των άλλων εργαζόμενων που έχασαν τη δουλειά τους.» 

Αν. Κι εμείς κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό, αχάριστη, Κυρία Τσικρίκα.

Πρ. «Προστατεύουμε και αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία χωρίς λογικές ξεπουλήματος». 

Αν. Πουλήσαμε το Ελληνικό κάτω από ένα δισεκατομμύριο, ενώ οι Σαμαροβενιζέλοι θέλανε να το ξεπουλήσουν για τρία δισεκατομμύρια. 
Δώσαμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια, ενώ οι Σαμαροβενιζέλοι πήγαιναν να την ξεφορτωθούν για 300 εκατομμύρια, κι ας φώναζε ο δικός μας Σταθάκης, αριστερός τότε, πως «η τιμή ήταν προκλητικά χαμηλή»

Πρ. «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα.» 

Αν. Αντιλαμβάνεστε, βέβαια, ότι η Κυβέρνηση είναι το Κράτος, και το Κράτος είμαι εγώ. Δε μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του. 

Πρ. «Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων». 

Αν. Ο Καρανίκας και τόσοι άλλοι διορισμένοι πρωταριστεροί μας σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, έχουν δικαίωμα στην αργομισθία. 

Πρ. «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη λύση για το θέμα του χρέους.»

Αν. Θα συνεχίσουμε να σας χρεώνουμε, για να ξεχρεώνουμε. Το πρωταριστερό αυγό του Κολόμβου.

Πρ. «Μέσα στους επόμενους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς. θα πληρωθούν 985 περίπου κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.Θα καλυφθούν άλλες 2500 κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.Θα γίνει πρόσληψη 760 ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ.Θα πληρωθούν 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.Θα απλοποιηθεί η διαδικασία τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών – με την οποία ήδη έχουν διοριστεί 800 επικουρικοί γιατροί.

Αν. Θα σκίσω τα μνημόνια, θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, Θα…

(Ακούγεται το γνωστό τραγούδι του Χρηστάκη):

«Μ’ έριξες στο παραμύθι
σαν να ήμουν κουτορνίθι, 
και τη μάσησα μαστίχα
κι έχασα ό,τι κι αν είχα.

Όλο θα και θα και θα, 
σπάσε βρε παραμυθά.
Σε βαρέθηκα και σπάσε
και τα μου ’πες – σου ’πα, άσε»

(Ο διάλογοςπου ακολουθεί είναι φανταστικός. Ρωτά και απαντά ο Πρ.)

Πρ. Πώς είπατε; Δεν έχουν γάζες; ιατροφαρμακευτικό υλικό; χειρουργικά εργαλεία;

Πρ. Και πώς χειρουργεί ο Πολάκης στο καινούργιο μας Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Έχει άδικο,μετά,να σας λέει ότι θα σας «χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γης»; αντιδραστικοί, υπονομευτές της μεγαλουργίας μας σε όλους τους τομείς. «ουδείς αχαριστότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα». Όπως λέει και ο πολύς Πολάκης μου, ο επί της άρρωστης υγείας, Υφυπουργός μου.

Πρ. Πώς είπατε; Λείπουν σεντόνια και τα φέρνουν οι άρρωστοι από τα σπίτια τους;

Πρ. Ε, είστε ανοικονόμητοι. Και σεντόνια θα σας φέρω από το Μαξίμου. 
Τι άλλο θέλετε;

Όλοι μαζί, (ποιοι;), πολιτικώς ορθοί: 

Α ΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.