ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ JULIAN ASSANGE: "1.700 MAIL ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ [Video]

  

Επιμέλεια Μετάφρασης  ο Γιώργος του Κλικ

Η τότε υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον γνώριζε ότι οι ΗΠΑ έστελναν όπλα από την Λιβύη στη Συρία το 2011, ένα χρόνο πριν από τις επιθέσεις της Βεγγάζης.


Το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας κόντεψε να ρίξει τον Ρέιγκαν στην δεύτερη θητεία του. Ουσιαστικά ο Oliver North και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι διευκόλυναν στα κρυφά την πώληση όπλων στο Ιράν, το οποίο αποτελούσε αντικείμενο ενός εμπάργκο όπλων.





Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ρέιγκαν ήλπιζαν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση αρκετών ομήρων εθνικότητας ΗΠΑ, και στη συνέχεια να πάρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις όπλων στο Ιράν, για να χρηματοδοτήσουν τους Κόντρας στη Νικαράγουα.

Ακούγεται οικείο;

Στη δεύτερη θητεία του Ομπάμα, η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξουσιοδότησε την αποστολή όπλων αμερικανικής κατασκευής στο Κατάρ, μια χώρα υπόχρεη στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και φιλική προς τους αντάρτες της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την κυβέρνηση της Λιβύης του Καντάφι, και στη συνέχεια να αποστείλει αυτά τα όπλα στη Συρία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την Αλ Κάιντα και να ανατρέψει τον  Άσαντ στη Συρία.

Η Κλίντον ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των λεγόμενων “Φίλων της Συρίας” (γνωστοί και ως Αλ Κάιντα / ISIS) για να στηρίξει την υπό την ηγεσία της CIA εξέγερση για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας κατάθεσης της στις αρχές του 2013, η Χίλαρι Κλίντον, ενόρκως, αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις αποστολές όπλων μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βεγγάζη.

Σε μια συνέντευξη στο Democracy Now, ο Julian Assange των Wikileaks δηλώνει τώρα ότι 1.700 μηνύματα στο cache του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον συνδέουν απευθείας την Χίλαρι με την Λιβύη και την Συρία και άμεσα με την Αλ Κάιντα και τον ISIS.

Ιδού η αποκάλυψη του Assange ...

JUAN GONZÁLEZ: Julian, θέλω να αναφέρω κάτι άλλο. Τον Μάρτιο, κοινοποίησες ένα ανιχνεύσιμο αρχείο για πάνω από 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνημμένων αρχείων που στάλθηκαν προς και από τον ιδιωτικό email server της Χίλαρι Κλίντον, ενώ ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Οι 50.547 σελίδες των εγγράφων καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο 2014. 7.500 από τα έγγραφα εστάλησαν από την ίδια την Χίλαρι Κλίντον. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διατέθηκαν στη μορφή χιλιάδων αρχείων PDF από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα αιτήματος βάσει του νόμου περί της Ελευθερίας της Πληροφόρησης. Γιατί το έκανες αυτό, και ποια είναι η σπουδαιότητα, από την πλευρά σου, της δυνατότητας δημιουργίας μιας ανιχνεύσιμης βάσης δεδομένων;

Julian Assange: Τα WikiLeaks έχουν γίνει η επαναστατική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Είναι η μοναδική και πιο σημαντική συλλογή πληροφοριών, που δεν υπάρχει αλλού, σε μια μορφή ανιχνεύσιμη, προσβάσιμη, ικανή να μνημονευθεί εύκολα, σχετικά με το πώς πραγματικά συμπεριφέρονται οι σύγχρονοι θεσμοί. Και έχει ελευθερώσει ανθρώπους από τη φυλακή, όπου έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν στις δικαστικές υποθέσεις τους. Έχει καταστήσει υπόλογη την CIA για προγράμματα εξωδικαστικών μεταγωγών. Έχει αποκαλύψει εκλογικούς “κύκλους” που σε μερικές περιπτώσεις τερμάτισαν ή συνέβαλαν στον τερματισμό κυβερνήσεων, μερικές φορές με επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, υπουργούς άμυνας και ούτω καθεξής. Ο πολιτισμός μας μπορεί να είναι τόσο καλός, όσο καλή είναι η γνώση μας για αυτόν. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε να μεταρρυθμίσουμε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε.

Έτσι, αυτά τα emails της Χίλαρι Κλίντον, συνδέονται με τα τηλεγραφήματα της Χίλαρι Κλίντον που έχουμε δημοσιεύσει, δημιουργώντας μια πλούσια εικόνα για το πώς η Χίλαρι Κλίντον συμπεριφέρεται εν υπηρεσία, αλλά, ευρύτερα, για το πώς λειτουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Έτσι, για παράδειγμα, η καταστροφική, η απολύτως καταστροφική παρέμβαση στη Λιβύη, η καταστροφή της κυβέρνησης του Καντάφι, η οποία οδήγησε στην κατάληψη από τον ISIS μεγάλων τμημάτων αυτής της χώρας, οι ροές όπλων προς την Συρία που προωθούνται από την Χίλαρι Κλίντον σε τζιχαντιστές μέσα στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ISIS, βρίσκεται εκεί, σ' αυτά τα emails. Υπάρχουν περισσότερα από 1.700 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη συλλογή Χίλαρι Κλίντον που έχουμε κυκλοφορήσει, μόνο και μόνο για την Λιβύη.

ΠΗΓΗ:  theduran μέσω democracynow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.