Η Γιουγκοσλαβοποίηση της Συρίας


Συρία: Υπήρχε πάντα και η εναλλακτική λύση και είναι αυτή που προωθείται τώρα. Η λύση της Γιουγκοσλαβίας.

Γράφει Ο Γιώργος του Κλικ

Στις 19/5/2015 η αμερικανική συντηρητική οργάνωση “watchdog” Judicial Watch δημοσίευσε μια σειρά πρώην εμπιστευτικών εγγράφων των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ τα οποία είχε ζητήσει μετά από δικαστική αγωγή στα ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Ανάμεσα στα “διαμάντια” που περιέχονταν στα έγγραφα αυτά, υπήρχε και ένα το οποίο τότε είχε μεν περάσει σχεδόν απαρατήρητο, σήμερα όμως χτυπάει απειλητικά την πόρτα της Μέσης Ανατολής και, ίσως, ολόκληρου του κόσμου.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται:

“Η ΔΥΣΗ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ [ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ] ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ [ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ]... ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ Ή ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΑΛΑΦΙΣΤΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ (HASAKA ΚΑΙ DER ZOR), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ…” (η έμφαση από τον αρθρογράφο).

Μια μικρή αλλά αναγκαία επισήμανση: Ο Σαλαφισμός αποτελεί υβρίδιο του Ουαχαμπισμού, της επίσημης δηλαδή θρησκείας της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για το φονταμενταλιστικό Ισλάμ που εφαρμόζει τον νόμο της σαρία. Είναι η θρησκεία των τζιχαντιστών δηλαδή, αυτών που κόβουν ομαδικά τα κεφάλια των “άπιστων”, καίνε ζωντανούς σε κλουβιά ή βυθίζοντας τους στο νερό ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούν την “παράσταση”. Στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με το πλιάτσικο ενώ παράλληλα φανατίζουν νεαρά κυρίως αλλά και απελπισμένα άτομα και τα στέλνουν ζωσμένα με εκρηκτικά να τιναχτούν στον αέρα μαζί με άλλους “άπιστους”.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν οι κυβερνήσεις των “άπιστων” δεν ρήμαζαν και έσφαζαν τους πληθυσμούς των χωρών τους εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

Το αρχικό σχέδιο των νεοφιλελεύθερων ελίτ ήταν να κάνουν στην Συρία ότι είχαν κάνει σε Ιράκ και Λιβύη. Για να το συνθέσω όσο γίνεται, να διαλύσουν τις κρατικές τους οντότητες έτσι ώστε να λεηλατήσουν το πετρέλαιο της περιοχής. Στο κάτω κάτω σκέφτηκαν “τι δουλειά έχει το πετρέλαιο μας κάτω από την άμμο τους; Πρέπει να μπει μια τάξη σ' αυτό τον κόσμο!”.

Η επέμβαση όμως της Ρωσίας, της οποίας τα συμφέροντα θίγονταν άμεσα αν χανόταν ο Άσσαντ και γινόταν η Συρία Λιβύη, τους χάλασε τα σχέδια.

Έτσι πέρασαν στο Plan B, γιατί αυτοί έχουν πάντα ένα Σχέδιο Β, μόνο οι ηλίθιοι και/ή πουλημένοι δεν έχουν.

Σημασία στο έγγραφο έχουν τα ονόματα των δυο πόλεων της ανατολικής Συρίας, της Hasaka και του Der Zor.  

Στην Hasaka, τον περασμένο μήνα, οι Κούρδοι του YPG (υπάρχουν πολλών λογιών Κούρδοι όπως επισημαίνεται σε άρθρο του Τιερί Μεϊσάν) με την καθοδήγηση των Αμερικανών, ένθερμων τότε, συμμάχων τους επιτέθηκαν ξαφνικά με την κάλυψη της αμερικανικής αεροπορίας εναντίον των μέχρι τότε συμμάχων τους στον αγώνα κατά του ΙΣΙΣ, δηλαδή εναντίον του στρατού της Συρίας και τους έδιωξαν από την πόλη απομονώνοντας τους Σύριους σε ένα μικρό αεροδρόμιο στα όρια της πόλης.

Βέβαια, με την κίνηση αυτή, οι Κούρδοι κατάφεραν ένα αποφασιστικό χτύπημα στα όνειρα τους για το “Μεγάλο Κουρδιστάν”, γιατί έδωσαν την αφορμή στον Ερντογάν να εισβάλλει στη Συρία και να καταλάβει τις περιοχές που οι ίδιοι διεκδικούσαν σαν δικό τους εθνικό χώρο: Οι Κούρδοι που στην επιδίωξη των ονείρων τους γίνονται πιόνια των πολιτικών σχεδιασμών της εκάστοτε υπερδύναμης. Η παράδοση συνεχίζεται.

Και λίγες μέρες πριν, είχαμε την εντελώς τυχαία και “λόγω λάθους”, αμερικανική επίθεση στους περικυκλωμένους από τον ΙΣΙΣ εδώ και περίπου δυο χρόνια στρατιώτες του συριακού στρατού στο Der Zor, την άλλη πόλη της ανατολικής Συρίας που επισημαίνεται στο έγγραφο.

Αμέσως μετά την επίθεση της “συμμαχίας” των δυτικών, ο ΙΣΙΣ πέρασε σε οργανωμένη επίθεση περιορίζοντας τον στρατό της Συρίας και δυσκολεύοντας έτι περαιτέρω τον ούτως ή άλλως δυσχερή ανεφοδιασμό της πόλης. Φυσικά θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση του ΙΣΙΣ ήταν κι αυτή εντελώς συμπτωματική όπως και ο αμερικανικός βομβαρδισμός εντελώς τυχαίος. Αυτό μεταδίδουν όλα τα έγκυρα δυτικά μέσα, άρα αυτή θα είναι και η αλήθεια. Αφού οι Αμερικανοί ζήτησαν και συγγνώμη, αυτό δα έλειπε.

Γεγονός είναι ότι δυο σημαντικές πόλεις της ανατολικής Συρίας που κρατιούνται με τα δόντια από την κυβέρνηση δέχτηκαν ισάριθμα και θανάσιμα πλήγματα.

Γιατί;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για Μέση Ανατολή, μιλάμε για πετρέλαιο. Στο κάτω κάτω όλος αυτός ο πόλεμος της εκδίωξης από την εξουσία του “χασάπη-σφαγέα του λαού του-δικτάτορα-κακού ψυχρού και ανάποδου” Άσσαντ (στ' αχνάρια των Μιλόσεβιτς, Σαντάμ και Γκεντάφι) γίνεται για να μην μπορέσει να υλοποιηθεί ποτέ ο σχεδιαζόμενος αγωγός που, από το Ιράν, μέσω Ιράκ, Συρίας και Λιβάνου, ο αγωγός του “σιιτικού τόξου”, θα προοριζόταν για την Ευρώπη. Τα δυτικά και Σαουδαραβικά, Τουρκικά και άλλα συμφέροντα όμως θέλουν τον αγωγό από το Κατάρ, μέσω Σαουδικής Αραβίας, Συρίας και Τουρκίας προς Ευρώπη. Τον “σουνιτικό αγωγό”.

Συνεπώς, υπάρχει καλύτερος τρόπος για την οριστική ματαίωση του σιιτικού αγωγού από το να αποκοπεί ο δρόμος του από μια “κυρίαρχη κρατική” (“αναγνωρισμένη ή μη”) οντότητα κατσαπλιάδων;      

Η “Γιουγκοσλαβοποίηση” της Συρίας μέσω τεμαχισμού, αυτό είναι το σχέδιο.

Το ερώτημα είναι το πόσο (και αν) μπορεί να αντιδράσει η Ρωσία. Αν όλα αυτά γίνονταν επί Σοβιετικής Ένωσης είναι σίγουρο ότι θα είχαμε μια κρίση παρόμοια με την κρίση του 1962 στην Κούβα ή ακόμα χειρότερη. Η Ρωσική Ομοσπονδία όμως δεν έχει το στρατιωτικό βεληνεκές της ΕΣΣΔ ακόμα και αν διατηρεί το πυρηνικό δυναμικό να σβήσει τις ΗΠΑ από τον χάρτη μέσα σε 30 λεπτά της ώρας.

Γι' αυτό και καταφεύγει στην διπλωματία παρ' όλο που είναι προφανής η υποκρισία και η προπέτεια των ΗΠΑ. Όμως υπάρχουν και άλλου είδους φωνές στην Ρωσία, πολύ αποφασισμένες και καθόλου καθησυχαστικές. Που μιλάνε χωρίς ίχνος φανατισμού ή λαϊκισμού, μόνο με αποφασιστικότητα, για 3ο παγκόσμιο πόλεμο (βίντεο με αγγλικού υπότιτλους).  Όσο συνεχίζεται αυτή η προκλητική μέχρι γελοιότητας στάση των Αμερικανών, όσο θα εμφανίζονται επίσημοι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, όπως η πρέσβειρα στον ΟΗΕ, να μιλούν με θρασύτητα για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων με το ύφος 15χρονης κακομαθημένης μαθήτριας, τόσο θα ανάβουν τα αίματα στον ρωσικό λαό.     

Μια κουβέντα τέλος για την Ευρώπη. Είναι επίσης σαφές πως αν όλα αυτά συνέβαιναν επί ΕΣΣΔ, τότε σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει στο σημερινό σημείο. Εκτός του γεγονότος ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου η Ευρώπη θα πληρώσει τα χειρότερα, η Ευρώπη θα γίνει η πρώτη επί της Γης κόλαση, αν οι ηγέτες της Ευρώπης είχαν έστω το ένα δέκατο του κύρους και της αξιοπρέπειας των προκατόχων τους εκείνης της εποχής, τότε οι Αμερικανοί δεν θα είχαν καν διανοηθεί να παίζουν με τις τύχες ενός ολόκληρου πλανήτη. Δεν θα είχαν το περιθώριο.


Όμως οι Αμερικανοί ξέρουν πολύ καλά με τι γελοία ανθρωπάρια έχουν να κάνουν. Τους έχουν άλλωστε εξαγοράσει όλους, είναι οι καλοπληρωμένες πόρνες της Ουάσιγκτον. Τους έχουν στο τσεπάκι τους.             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.