Η ΕΚΦΡΑΣΗ “ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ” ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ME THN ΦΤΗΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ;



Γράφει Ο Γιώργος του Κλικ


ΕΥΓΟΝΙΚΗ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Η έκφραση “μας ψεκάζουν” ταυτίζεται συχνά με την φτηνή συνωμοσιολογία. Εκ πρώτης όψεως, για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, η απόρριψη του μαζικού ψεκασμού φαίνεται εύλογη και η ιδέα της εφαρμογής του φαντάζει γελοία.

Εύλογο όμως φάνταζε και σε εκείνους που έκαναν ουρά έξω από τους θαλάμους αερίων να θεωρούν ότι τους πηγαίνουν για ένα αθώο (και “λογικό”) ντους. Ποιος λογικός άνθρωπος θα αποδεχόταν ότι προορίζονταν για μαζική εξόντωση; Ζούσαν στον 20ο αιώνα, όχι στην εποχή του Ταμερλάνου.

Το ίδιο αδιανόητη ακούγεται και η περίφημη έννοια της ευγονικής. Καθαρή συνωμοσιολογία σου λέει, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στον 21ο αιώνα.

Αν και η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει κάνει πολλούς να προβληματίζονται γύρω από την έννοια του “λογικού”, προσωπικά πιστεύω ότι ο μαζικός ψεκασμός έχει άλλους στόχους (την διευκόλυνση των τηλεπικοινωνιών για στρατιωτική χρήση) και ότι η έμμεση μόλυνση του πληθυσμού με τα βαρέα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς της ατμόσφαιρας προκύπτει ως “παράπλευρη απώλεια”, όπως πχ γίνεται όταν στην Λατινική Αμερική ραντίζουν με δηλητήρια τις φυτείες μπανανών και μαζί τους και τους ιθαγενείς που δουλεύουν σ' αυτές.

Στο άρθρο αυτό


παρατίθενται τεκμηριωμένα διάφορα στοιχεία σχετικά με την καταστροφική επίδραση που έχει η χρήση φυτοφαρμάκων πάνω στον πληθυσμό των μελισσών. Συνοψίζω τα πλέον ουσιώδη:

1. Οι μέλισσες στον πλανήτη απειλούνται με, τουλάχιστον, δραματική πτώση του πληθυσμού τους.

2. Οι μέλισσες είναι ο σπουδαιότερος συντελεστής στη διατήρηση της ισορροπίας της τροφικής αλυσίδας εξαιτίας του ρόλου που παίζουν στην γονιμοποίηση του 70% των καλλιεργειών από τις οποίες παράγεται το 90% της παγκόσμιας διατροφής.

3. Τα εντομοκτόνα της Bayer (neonicotinoids) είναι ο βασικός υπεύθυνος της εξόντωσης, άμεσης ή έμμεσης, των μελισσών.

4. Η Bayer και η Monsanto (της οποίας το διαβόητο Roundup κατηγορείται για τοξικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό) είναι δυο πολυεθνικές που πάνε για συγχώνευση, δηλαδή για την περαιτέρω ενδυνάμωση ενός πολυεθνικού καρτέλ που θα ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή αγορά και χρηματιστήριο αξιών διατροφικών προϊόντων. Δεν είναι οι μόνες υπεύθυνες της δηλητηρίασης και της καταστροφής της τροφικής αλυσίδας αλλά είναι οι σπουδαιότερες.

Ως τελευταίο σημείο της σύνοψης αντιγράφω την προτελευταία παράγραφο του άρθρου:

5. “Η Bayer AG που σπέρνει τον θάνατο των μελισσών μέσω των neonicotinoids, και που τώρα συγχωνεύεται με την Monsanto που σπέρνει τοξικές επιδράσεις στα κύτταρα των ανθρώπινων εμβρύων και άλλα πολλά; Αρχίζει να μοιάζει σαν κάποιος να θέλει να μειώσει δραματικά την ζωή πάνω στον όμορφο πλανήτη μας. Ω, δεν θα ήταν όμως αυτό η πιο ριζική μορφή ευγονικής, ναζιστικού "εξαγνισμού της φυλής", που θα μπορούσαμε να φανταστούμε;

Ο ιστότοπος στον οποίο δημοσιεύθηκε το άρθρο αυτό είναι η διαδικτυακή εφημερίδα του Ινστιτούτου Ανατολικών Μελετών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα οποιοδήποτε μπλογκ που ρέπει, περισσότερο ή λιγότερο, προς την συνωμοσιολογία για λόγους εντυπωσιασμού, προβολής και κέρδους λόγω των διαφημίσεων.

Και θα ήταν άκρως εξευτελιστικό για μας τους ίδιους να αποδεχόμαστε ως επικριτές της κοινωνικής αδικίας οργανώσεις όπως το διαβόητο Human Rights Watch που επιχορηγεί ο γνωστός Σόρος τα άπλυτα του οποίου επιτέλους άρχισαν να εκτίθενται σε κοινή θέα και να αγνοούμε την ύπαρξη ή να απορρίπτουμε ως συνωμοσιολόγους και τσαρλατάνους ανθρώπους του ρωσικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος οι οποίοι στους ανώμαλους καιρούς που ζούμε είναι από τους λίγους εναπομείναντες που επιμένουν να κάνουν σοβαρά την δουλειά τους.

Και όσοι από εμάς εξακολουθούν να πιπιλάνε ακόμα την καραμέλα των “δυο υπερδυνάμεων που αποσκοπώντας η κάθε μια στο δικό της αυθαίρετο δικαίωμα επιβολής στον πλανήτη χειρίζονται την προπαγάνδα τους αναλόγως”, καλό θα ήταν να απαντήσουν στα εξής δυο ερωτήματα:

1. Ζούμε σήμερα σε έναν κόσμο απόλυτα μοιρασμένο ανάμεσα σε δυο υπερδυνάμεις και δυο συστήματα όπως συνέβαινε την εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ;

2. Ή ζούμε σε έναν κόσμο όπου η αντιπαράθεση είναι ανάμεσα σε δυο συστήματα εκ των οποίων το ένα, το νεοφιλελεύθερο, είναι κυρίαρχο στη μια υπερδύναμη (τις ΗΠΑ) αλλά είναι και παρόν, έστω μειοψηφικά ως προς την άσκηση εξουσίας, στις άλλες δυο υπερδυνάμεις (Ρωσία και Κίνα);

Το “ξανθό γένος” δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα, όπως και κάθε λαός, μονάχα μόνη της μπορεί να σωθεί.


Η ελπίδα όμως όλης της ανθρωπότητας, ακόμα και αυτών που μέσα στην άγνοια τους συνεχίζουν να τρέφονται από την προπαγάνδα της αυτοκρατορίας είναι ότι το “ξανθό γένος” ίσως καταφέρει να σώσει τον πλανήτη από τον πυρηνικό όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.