ΑΡΧΕΙΑ DC LEAKS: ΠΩΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ RUSSIA PROJECT ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


ΑΡΧΕΙΑ DC LEAKS: ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Η ΡΩΣΙΑ


Γράφει ο Γιώργος του Κλικ

Όπως προκύπτει από πρόσφατα αρχεία των DC Leaks η αποσταθεροποίηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η ανατροπή του Πούτιν αποτελούσαν το “άγιο δισκοπότηρο” των επιδιώξεων της  Open Society του George Soros.

Ενώ ο Σόρος κατάφερε να στηρίξει μια σειρά “πορτοκαλί” επαναστάσεων, να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ μέσω της μαζικής μετανάστευσης, να σπείρει διχόνοια στην αμερικανική κοινωνία χρηματοδοτώντας το κίνημα Black Lives Matters, να εξαγοράσει κυβερνήσεις και να καταστρέψει την Ουκρανία εγκαθιστώντας μία ναζιστική κυβέρνηση στο Κίεβο, εκεί που απέτυχε πλήρως ήταν στην κύρια επιδίωξη του: την ιδανική για τον ίδιο πορτοκαλί επανάσταση, την ανατροπή του ρωσικού καθεστώτος.

Ο λόγος της αποτυχίας του Σόρος βρίσκεται στη φύση του ρωσικού κράτους-έθνους και τις παραδοσιακές του αξίες καθώς και στην αποφασιστική πολιτική της ρωσικής ηγεσίας ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Επί μια δεκαετία ο Σόρος και οι οργανώσεις του έχουν καταστρώσει σχέδια το πιο πρόσφατο από τα οποία ονομάζεται Σχέδιο Ρωσία (Russia Project) και η αλήθεια είναι ότι έχει βρει πολλούς πρόθυμους συνεργάτες μέσα στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Η εμφάνιση των οργανώσεων Σόρος στη Ρωσία χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η πραγματική όμως μεθόδευση των ενεργειών τους ξεκίνησε το 2003, όταν, με την πρώτη προεδρία Πούτιν, φάνηκε ότι τα πράγματα άρχισαν να μην βαδίζουν προς την κατεύθυνση που οι δυτικές ελίτ είχαν χαράξει επί προεδρίας Γέλτσιν.

Τα εργαλεία παρέμβασης είναι τα γνωστά των πάσης φύσης “δικαιωμάτων” που, ως γνωστόν, στον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο της δύσης είναι λυμένα εδώ και αιώνες

* Διαφάνεια και απόδοση ευθυνών
* Δικαιώματα και δικαιοσύνη
* Μετανάστευση
* Μη αποκλειστική εκπαίδευση (πχ για ΑΜΕΑ, Ρομά)
* Ελευθερία στα ΜΜΕ και πρόσβαση στην πληροφόρηση
* Υγεία (πρόσβαση σε φάρμακα, HIV κλπ)

Οι βασικοί αυτοί άξονες ενεργειών διαχωρίστηκαν στη συνέχεια σε επί μέρους δράσεις που πηγαίνουν από τα δικαιώματα των γυναικών, LGBT και ΑΜΕΑ μέχρι “πολιτικούς κρατούμενους”, λογοκρισία των ΜΜΕ, αστυνομική βία και έλεγχο των κρατικών δαπανών. Τα γνωστά, ξεπερασμένα πλέον, προβλήματα στις δυτικές κοινωνίες στα οποία η κάπως πρωτόγονη ρωσική έπρεπε πια να προσαρμοσθεί.

Επωφελούμενες από την περίοδο της προεδρίας Medvedev, ο οποίος “άνοιξε”στις ΜΚΟ, οι οργανώσεις του Σόρος ενέτειναν τις δραστηριότητες τους και στις 6/5/2012, μια μέρα πριν ο Medvedev παραδώσει την προεδρία στον επανεκλεγέντα Πούτιν, προσπάθησαν να οργανώσουν την “ρωσική Maidan” στην πλατεία Bolotnaya της Μόσχας η οποία όμως πατάχθηκε εν τω γεννάσθαι.

Οι διάφοροι υπάλληλοι στην υπηρεσία του Σόρος προσπαθώντας να φέρουν παρ' όλα αυτά σε πέρας την καταστροφή της πατρίδας τους, μαζεύτηκαν και έφτιαξαν ένα σχέδιο το οποίο ανακεφαλαίωνε τους στόχους που θα έπρεπε να επιδιώξουν ενώ παράλληλα επεσήμανε ένα στοιχείο που έως τότε τους είχε διαφύγει.

Ότι δηλαδή η Ρωσία λόγω της ισχυρής της παρουσίας στη διεθνή σκηνή είχε καταφέρει να περάσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ένα ψήφισμα που έλεγε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν τις παραδοσιακές αξίες κάθε δεδομένης χώρας. Αυτό προφανώς είχε επιπτώσεις για τις δραστηριότητες Σόρος γενικά και όχι μόνο σε σχέση με τη Ρωσία.

Τέλος η OSF, εξέφραζε μέσα στο σχέδιο από απογοήτευση έως απελπισία εν όψει της διακυβέρνησης Πούτιν που επεδείκνυε σαφώς μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση απέναντι στις ΜΚΟ σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Ολόκληρο το έγγραφο του 2012 σε μορφή PDF μπορεί να βρεθεί εδώ:
-Russia-russia strategic planning 2012-meeting notes-russia strategic planning meeting notes 11 16 12.pdf

Οι προβλέψεις της OSF για την περίοδο διακυβέρνησης Πούτιν επαληθεύθηκαν στο ακέραιο. Η ζωή τους έγινε πολύ πιο δύσκολη σε σημείο που το 2014 αναγκάστηκαν να συντάξουν μια αναθεωρημένη έκδοση του σχεδίου του 2012 την οποία ονόμασαν Σχέδιο Ρωσία, συγκεκριμένα “Russia Project Strategy, 2014-2017” που και αυτό είδε το φως της δημοσιότητας μέσω των DC Leaks.

Στη σύνοψη του το σχέδιο λέει ότι η Ρωσία κατρακυλάει στον αυταρχισμό και το καθεστώς περνάει δρακόντειους νόμους που απειλούν όλες τις οργανώσεις εξωτερικού (δηλαδή τις ΜΚΟ) με απομόνωση και ανυποληψία. Παρ' όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες, πρέπει να συνεχίσουμε την δραστηριότητα μας στη Ρωσία επιδιώκοντας να επεκτείνουμε τους δημοκρατικούς χώρους που υπάρχουν και να φροντίσουμε να μην σβήσουν οι ρωσικές φωνές από το παγκόσμιο σκηνικό”.

Οι στόχοι του αναθεωρημένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της Ρωσίας, σαφώς περισσότερο αμυντικοί από όσο στο παρελθόν, συνοψίζονταν στα ακόλουθα:

1. Άμβλυνση των νέων νόμων κατά των ΜΚΟ μέσω εγχώριων και διεθνών δικαστικών αγώνων.
2. Εισαγωγή της ρωσικής φωνής διαμαρτυρίας στην διεθνή ανταλλαγή ιδεών με ευρεία θεματολογία από μετανάστευση έως “ψηφιακό ακτιβισμό”.
3. Υποστήριξη των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του πιο περιθωριοποιημένου πληθυσμού: των ατόμων LGBT.

Το πλήρες αναθεωρημένο σχέδιο του 2014 μπορεί να βρεθεί σε μορφή PDF εδώ:
-Russia-Russia Project Revised 2014 2017 Strategy.pdf
Δυστυχώς για τον Σόρος και ευτυχώς για τον πλανήτη η ιστορία δεν έχει καλό τέλος για το “φιλάνθρωπο”.

Στις 30 Νοεμβρίου 2015 η ρωσική κυβέρνηση πήρε μια σειρά νέων δρακόντειων μέτρων που, όπως φαίνεται από τις σημερινές διαρροές, δικαιολογούνται απολύτως.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Zerohedge το γραφείο του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία το Open Society Institute του George Soros και μια άλλη θυγατρική οργάνωση χαρακτηρίζονται “ανεπιθύμητες ομάδες”, απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε Ρώσο πολίτη ή οργάνωση να συμμετέχουν στα προγράμματα τους.

Ας σημειώσουμε εδώ ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία μιας ξένης οργάνωσης στην Ρωσική Ομοσπονδία είναι να εκπροσωπείται από Ρώσο πολίτη.

Η αιτιολόγηση της ανακοίνωσης του εισαγγελέα είναι ότι το  Open Society Institute και το Open Society Institute Assistance Foundation αποτελούν μια απειλή για τις θεμελιώδεις αρχές της ρωσικής Συνταγματικής τάξης και για την εθνική ασφάλεια. Η εισαγγελία πρόσθεσε ότι θα ενημερωθεί καταλλήλως το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε οι δυο αυτές ομάδες να προστεθούν στην ρωσική λίστα των ανεπιθύμητων ξένων οργανώσεων.

Αν μια ομάδα χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη, τα περιουσιακά της στοιχεία παγώνουν, τα γραφεία της κλείνουν και η διανομή οποιασδήποτε φύσης υλικού της απαγορεύεται.


Είναι προφανές ότι το σχέδιο Ρωσία 2014 – 2017 προσέκρουσε σε παγόβουνο και οι δυνάμεις διχόνοιας του φιλάνθρωπου πετάχτηκαν έξω από τη χώρα.

2 σχόλια:

  1. Γιώργος Ατματζίδης28 Αυγούστου 2016 στις 9:08 μ.μ.

    Από που προκύπτει η εμπλοκή του με το Black Lives Matters? Μήπως απλά ο συντάκτης ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγή και πληροφορίες του κειμένου αντλήθηκαν από εδώ: http://theduran.com/leaked-memo-shows-how-george-soros-planned-to-overthrow-vladimir-putin-and-destabilise-russia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.