Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ BREXIT ΦΑΡΑΤΖ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΚΛΙΝΤΟΝ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)



Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΜΙΣΙΣΙΠΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Τραμπ – Καλώ στο βήμα τον άνθρωπο πίσω από το Brexit, τον άνθρωπο που οδήγησε λαμπρά το ΗΒ στην ανεξαρτησία και σ' αυτόν τον αγώνα νίκησε κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, παρ' όλες τις φοβερές ύβρεις, παρά τα τόσα εμπόδια

Κυρίες και κύριοι, ο κύριος Νάιτζελ Φαράτζ.

(χειροκροτήματα και επευφημίες)

Φάρατζ – Ευχαριστώ πολύ.

Ευχαριστώ, καλησπέρα Μισισίπι!

(φωνές)

Έρχομαι σε σας από το ΗΒ με ένα μήνυμα ελπίδας και ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Είναι ένα μήνυμα που λέει “εάν οι μικροί άνθρωποι, οι πραγματικοί άνθρωποι, εάν όλοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι είναι έτοιμοι να σταθούν όρθιοι και να πολεμήσουν για αυτό που πιστεύουν, μπορούμε να νικήσουμε τις μεγάλες τράπεζες, μπορούμε να νικήσουμε τις πολυεθνικές...”

(χαμός από κάτω)

... και τα καταφέραμε, κάναμε τις 23 Ιουνίου μέρα της ανεξαρτησίας μας, όταν διαλύσαμε το κατεστημένο.

(ζητωκραυγές)

Και το κάναμε... όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε, και τι είδαμε; Είδαμε “εμπειρογνώμονες” από όλο τον κόσμο, είδαμε το IMF, είδαμε την Moody's, είδαμε την Standard & Poor's, είδαμε παγκόσμιους ηγέτες να μας δίνουν το σχέδιο του τρόμου, να μας λένε ότι αν ψηφίζαμε να μην μας κυβερνάει μια συμμορία από μη εκλεγμένους γέρους στις Βρυξέλλες...

(φωνές)

Δεν τρέχει τίποτα, ούτε κι εγώ τους αρέσω, οπότε δεν πειράζει, έτσι δεν είναι;   

(παρατεταμένες επευφημίες)

Μας είπαν λοιπόν ότι η οικονομία μας θα γκρεμιζόταν, ότι θα ερχόταν η μαζική ανεργία, μας είπαν ότι οι επενδύσεις θα έφευγαν από τη χώρα μας, και ο Ντέιβιντ Κάμερον, τότε πρωθυπουργός μας μα όχι πια...

(φωνές)

μας είπε ότι θα γινόταν 3ος παγκόσμιος πόλεμος, και είδαμε τους σχολιαστές, και είδαμε την βιομηχανία δημοσκοπήσεων, που έκαναν ότι μπορούσαν να ρίξουν το ηθικό της εκστρατείας μας. Το πρωί της ψηφοφορίας μας έβγαζαν 10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω.

Προφανώς είχαν όλοι άδικο. Και είχαν άδικο γιατί αυτό που έκανε η εκστρατεία του Brexit ήταν να βρει όλους αυτούς τους ανθρώπους που ο παγκόσμιος κορπορατισμός είχε γονατίσει... Τους βρήκαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους...

(επευφημίες)

Τους βρήκαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν είχαν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους, αλλά πίστεψαν ότι αν πάνε και ψηφίσουν για το Brexit θα πάρουν πίσω τον έλεγχο της χώρας τους, θα πάρουν πίσω τα σύνορα τους και θα πάρουν πίσω την περηφάνια και τον αυτοσεβασμό τους.

(παρατεταμένες επευφημίες)

Το επιτελείο του πρωθυπουργού σκέφτηκε να “παίξει” με το δημοψήφισμα και κάλεσε έναν ξένο επισκέπτη να έρθει στο Λονδίνο και να μας μιλήσει.

Ναι. Μας επισκέφτηκε κάποιος Μπαράκ Ομπάμα.

(παρατεταμένες αποδοκιμασίες)

Μας μίλησε αφ' υψηλού, μας υποτίμησε σαν να ήμασταν ένα τίποτα, σε μια από τις πιο παλιές δημοκρατίες στον κόσμο και μας έλεγε να ψηφίσουμε παραμονή. Έτσι εγώ...

(φωνές)

Έτσι εγώ έχοντας κριτικάρει και καταδικάσει αυτή τη συμπεριφορά δεν θα μπορούσα να σας πω πως θα έπρεπε να ψηφίσετε σ' αυτές τις εκλογές. Όμως...

(φωνές)

Όμως...

(φωνές)

Εντάξει, το έπιασα. Το έπιασα. Το έπιασα, σας ακούω. Θα πω αυτό.

Αν ήμουν Αμερικανός πολίτης δεν θα ψήφιζα την Χίλαρι Κλίντον ακόμα και αν με πληρώνατε!

(ζητωκραυγές)

Δεν θα ψήφιζα την Χίλαρι Κλίντον ακόμα και αν αυτή η ίδια με πλήρωνε!

(φωνές)

Φίλοι, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ο παραλληλισμός ορατός, υπάρχουν εκατομμύρια απλοί Αμερικανοί που έχουν γονατίσει, που νοιώθουν ότι ήρθε η ώρα, που νοιώθουν ότι οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον έχουν αποσπασθεί από αυτούς, που νοιώθουν ότι πολλοί από τους εκπροσώπους τους είναι “politically correct” κομμάτια των νεοφιλελεύθερων μιντιακών ελίτ, νοιώθουν ότι δεν τους υπερασπίζονται και όντως σε πολλές περιπτώσεις έχουν παραιτηθεί από τις εκλογικές διαδικασίες και πιστεύω ότι έχετε μια φανταστική ευκαιρία με αυτήν την εκστρατεία.

Μπορείτε να τα καταφέρετε, μπορείτε να νικήσετε τους δημοσκόπους, μπορείτε να νικήσετε τους σχολιαστές, μπορείτε να κερδίσετε την Ουάσινγκτον!

(ζητωκραυγές)

Και θα το καταφέρετε αν κάνετε ότι κάναμε εμείς για το Brexit στη Βρετανία.

Είχαμε τον δικό μας λαϊκό στρατό απλών πολιτών που γύριζε και έδινε φυλλάδια, που πήγαινε να βρει τον κόσμο εκεί που δούλευε και όταν γνωρίζονταν έπειθαν και ενέπνεαν τον κόσμο να “βγουν έξω”, γιατί ήταν η μοναδική στιγμή στη ζωή τους, και να πάνε να ψηφίσουν για αλλαγή.

Έτσι η συμβουλή μου σε σας είναι “αν θέλετε αλλαγή σ' αυτή τη χώρα καλύτερα να φορέσετε τα παπούτσια εκστρατείας σας...”

(ζητωκραυγές)

και να θυμάστε... να θυμάστε. Όλα είναι δυνατά αν αρκετοί αξιοπρεπείς άνθρωποι είναι έτοιμοι να σταθούν μπροστά στο κατεστημένο!

Ευχαριστώ πραγματικά πολύ!

(ζητωκραυγές)

Τραμπ – Ωωω! Ευχαριστώ Νάιτζελ. Τι δουλειά!
     
Μετάφραση εξ ακοής:  Ο Γιώργος του Κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.