ΤΑ… KANONIA ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στον προθάλαμο της χρεοκοπίας 8 μεγάλες επιχειρήσεις


Τις μέγιστες προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί ένα ντόμινο πτωχεύσεων στον επειρηματικό χώρο καταβάλλουν οι τράπεζες καθώς τα μηνύματα από την αγορά είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνα.Οι τράπεζες φοβούνται συγκεκριμένα 8 μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν μπει στον προθάλαμο της πτώχευσης και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, να δώσουν λύσεις για να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Η πρώτη περίπτωση που τους αποσχολεί είναι η υπόθεση Μαρινόπουλου, η χρηματοδότηση της επιχείρησης, αλλά κυρίως η αλυσίδα των πτωχεύσεων που μπορεί να προκαλέσει στους προμηθευτές της.

Εντονη ανησυχία υπάρχει και για τις εξελίξεις στο ΜEGA καθώς, οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης του τηλεοπτικού καναλιού, παραμένουν άγνωστες.

Οι τραπεζίτες αναζητούν λύση για τη διάσωση της Euromedica για την οποία μεταξύ άλλων προτείνουν και μερική κεφαλαιοποίηση των δανείων. Το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης φτάνει τα 388 εκατ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 207 εκατ.

Μια εκδοτική επιχείρηση για την οποία μια τράπεζα φέρεται να έχει ήδη καταγγείλει τα δάνειά της,και μια εταιρεία εμπορίας υποδημάτων, με δάνεια της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, αποτελούν πονοκέφαλο για τους τραπεζίτες.

Λύσεις επίσης αναζητώνται για δύο εταιρείες στον κλάδο εμπορίας Ι.Χ. όπου η μεν πρώτη εξυπηρετεί τα δάνειά της αλλά πρέπει να βρεθεί μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση, ενώ η δεύτερη έχει κόκκινα δάνεια και είναι σε τροχιά σύγκρουσης με τις τράπεζες.

Αλλο μεγάλο πρόβλημα στον ίδιο κλάδο αντιμετωπίζεται με τη συγχώνευση της Π&Ρ Δάβαρης (Hyundai και Kia) με τον όμιλο Βασιλάκη, η οποία έχει δρομολογηθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.