BREXIT: ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ (THE PETITION IS FALSIFIED);


Γράφει Ο Γιώργος του Κλικ

Σε άρθρο που αναρτήθηκε στο γνωστό blog Zero Hedge με τίτλο


σημειώνεται ότι έχει κάνει την εμφάνιση του και ένα αίτημα (petition) για επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Ο αριθμός των υπογραφών είναι καταπληκτικά μεγάλος δεδομένου του ότι δεν είχε περάσει ούτε μια μέρα από το δημοψήφισμα και ήδη είχαν υπογράψει πάνω από 2,000,000 άτομα.

Το άρθρο σχολιάζει μόνο λέγοντας επί λέξει: “Αυτή είναι μια καλά γνωστή τεχνοκρατική προσέγγιση: συνεχίζουμε να τους βάζουμε να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν μέχρις ότου πετύχουμε επιτέλους το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Κάτω από το άρθρο όμως εμφανίζεται ένας σχολιαστής που αφού γράφει τρεις φορές την φράση “ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ” (THE PETITION IS FALSIFIED) παραπέμπει στην ακόλουθη εικόνα


στην οποία περιγράφεται η ηλεκτρονική καταμέτρηση που έκανε κάποιος ανώνυμος των στοιχείων του αιτήματος, δίνοντας παράλληλα τις τεχνικές και ψηφιακές πληροφορίες του ηλεκτρονικού τσεκαρίσματος της καταμέτρησης.

Προκύπτει ότι αυτός μέτραγε 407,378 υπογραφές όταν το επίσημο website του αιτήματος εμφάνιζε 1,487,836, δηλαδή πάνω από 1,000,000 υπογραφές περισσότερες.

Μέσα στην φωτογραφία υπάρχει το ακόλουθο σχόλιο.

Πρόκειται για πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους που το JSON (ΣτΜ, σύστημα ηλεκτρονικής ανάγνωσης από ότι καταλαβαίνω αλλά μην ζητάτε περισσότερα) δεν διαβάζει. Μαγειρεύουν το αναθεματισμένο αίτημα; Συνήθως το JSON πάει λίγες ψήφους πάνω ή κάτω, όχι 1 εκατομμύριο. Διαδώστε το, το κατεστημένο είναι σοβαρά απελπισμένο. Ψηφίσαμε έξω, τέρμα”.

Συνήθως τέτοιες πληροφορίες μεταφέρονται με την απαραίτητη προσθήκη “με κάθε επιφύλαξη” και θα τηρήσουμε και μεις την παράδοση αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια μας.

Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν.

Επειδή όμως η πείρα - μας έχει διδάξει ότι με δαύτους που έχουμε μπλέξει η μέρα γίνεται νύχτα και το όχι γίνεται ναι έτσι για πλάκα, θα προσθέσουμε ότι συνθήκη αναγκαία και ικανή προκειμένου να κοροϊδεύεις τον άλλο μπροστά στα μάτια του και αυτός να χαίρεται, είναι να είναι ηλίθιος.

Πχ να διαδηλώνει
υπό το γενικό σύνθημα "F@@kBrexit" και με παραλλαγές “συνθημάτων” τύπου “παραμείνετε φανταστικοί” και “κάνε μια χαζή  ερώτηση”.

Ή να ζητάει να γίνει το Λονδίνο ανεξάρτητο κράτος! Με πόζες εμπνευσμένες από τον έρμο τον Τσε του οποίου τα κόκαλα σίγουρα θα τρίζουν.

Εκτός όμως από τα βούρλα αυτά (που φυτρώνουν και στα μέρη μας αν και πιο αραιά), υπάρχει η πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, κυρίως του Άγγλου και του Ουαλού. Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία σύρονται προς στον γερμανικό άξονα με προκάλυψη την εθνική ανεξαρτησία, στη πλάτη φυσικά των λαών τους. Όμως, πλειοψηφικά, ο Βρετανός μεροκαματιάρης, βιοπαλαιστής και συνταξιούχος, ζητάει την πατρίδα του και την δημοκρατία του πίσω, κουτσή ή στραβή, αλλά δική του. Να την παλεύει για πάρτη του.

Και γι αυτό ψήφισε ΕΞΩ. 

Κατανοητό κηφήνες του City και χαζοχαρούμενοι διάφοροι “των δικαιωμάτων” της συμφοράς;


Θα τον βρείτε μπροστά σας. Και τότε να δούμε τι καρτελάκια θα ανεμίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.