ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ! Ποιοι είναι οι ένθερμοι οπαδοί της Ε.Ε. και ποιοι άλλαξαν στρατόπεδο.

Σχόλιο ιστοσελίδας. Ας συνειδητοποιήσουν το συντομότερο οι λαοί σε ποια προοπτική τους οδηγούν τα αφεντικά του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου της νέας υποδούλωσης φεουδαρχικού τύπου με χαρακτηριστικά δουλοπαροικίας χρέους. Ας σταματήσουν τώρα οι λαοί με πρώτο τον Ελληνικό, το μοντέλο διάλυσης κράτους και Έθνους χωρίς πόλεμο που εφαρμόζεται πιλοτικά στην πατρίδα μας. Να σταματήσουμε την επίθεση πριν αρχίσει το μοντέλο της Ουκρανίας, της Συρίας και της βορείου Αφρικής να μεταφέρεται αυτούσιο μέσα στην επικράτεια των ευρωπαϊκών κρατών.


Πληθαίνουν οι αρνητικές γνώμες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό προκύπτει από αμερικανική έρευνα σε πληθυσμούς δέκα κρατών μελών, έστω κι αν συνολικά μία οριακή πλειονότητα βλέπει θετικά την ΕΕ. Πιο θετικές οι νεότερες γενιές, χάσμα μεταξύ βορρά και νότου στο ρόλο που παίζει η πολιτική τοποθέτηση. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι η η πλειονότητά των αρνητικών γνωμών καταγράφεται σε Ελλάδα και Γαλλία. Πάντως η στάση της Ελλάδας είναι προϊόν των όσων έχει περάσει το τελευταίο διάστημα, καθώς ήταν πάντα από τους πιο ένθερμους οπαδούς της Ε.Ε.
Στην ετήσια έρευνα του, το Κέντρο Ερευνών Pew διαπιστώνει πως συνολικά το 51% των ερωτηθέντων στα κράτη μέλη της ΕΕ που διερεύνησε εκφράζουν θετική άποψη για την ΕΕ. Αρνητική άποψη εκφράζει το 47%.

Η τάση αυτή αναφέρεται ως κάμψη «διπλού πάτου»: Η υποστήριξη στην ΕΕ είχε καμφθεί πρώτη φορά την περίοδο 2012-2013, μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, όμως είχε αντιστραφεί το 2014 και το 2015. Στην έρευνά του για το 2016, το Pew διαπιστώνει επιστροφή αυτής της τάσης.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή των χωρών που έχουν αρνητική άποψη για την ΕΕ εμφανίζεται η Ελλάδα με 71%. Μόνο το 27% των ερωτηθέντων απαντά πως έχει θετική άποψη.

Αμέσως μετά βρίσκεται η Γαλλία, με το 61% των ερωτηθέντων να απαντά πως έχει αρνητική άποψη και το 38% θετική.

Σε Βρετανία, το 48% εκφράζει αρνητική άποψη και το 44% θετική, με την εικόνα να μην διαφέρει σημαντικά σε Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία (49-47, 48-50, 46-51, 44-54 αντίστοιχα).

Στην Ιταλία, αρνητική άποψη έχει το 37% και θετική το 58% ενώ ισχυρότερη είναι η θετική γνώμη για την ΕΕ στην Πολωνία (72% έναντι 22%) και στην Ουγγαρία (61% έναντι 37%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση της άποψης για την ΕΕ ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση στον άξονα Αριστεράς-Δεξιάς: Σε ορισμένες χώρες, η αρνητική άποψη για την ΕΕ έχει δεξιό πρόσημο, σε άλλες αριστερό.

Έτσι, σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία ή η Πολωνία, όσοι τοποθετούνται στα αριστερά «κλίνουν» σε θετική άποψη για την ΕΕ.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Ισπανία, προς θετική άποψη στην ΕΕ κλίνουν όσοι δηλώνουν μετριοπαθείς ή τοποθετούνται στα δεξιά.

Σε όλες τις χώρες, οι νεότερες ηλικίες εμφανίζονται πιο θετικές απέναντι στην ΕΕ. Στην Ελλάδα, το 37% της ηλικιακής ομάδας 18-24 έχει θετική γνώμη, έναντι του 25% για τους 35-49 και 24% για τους μεγαλύτερους των 50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.