Πούτιν: "Η Ρουμανία μπήκε στο στόχαστρο. Το ίδιο θα γίνει και με την Πολωνία στο μέλλον." (VIDEO)


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού καναλιού RT που κάλυψε την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα, η Ρουμανία θα πρέπει στο εξής να αισθάνεται ότι “είναι στο στόχαστρο”.
Συγκεκριμένα:

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα που είχε σκοπό να “επισκευάσει” τους δεσμούς με την ΕΕ, ο  Vladimir Putin είπε ότι η Ρωσία “δεν έχει άλλη επιλογή” από το να στοχοποιήσει την Ρουμανία, η οποία πρόσφατα άνοιξε μια πυραυλική αμυντική βάση του ΝΑΤΟ, και την Πολωνία που προτίθεται να κάνει το ίδιο σε δυο χρόνια.  

“Αν μέχρι χθες ο κόσμος απλά δεν γνώριζε τι σημαίνει να βρίσκεσαι στο στόχαστρο σε εκείνες τις περιοχές της Ρουμανίας, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια μας. Και θα συμβεί το ίδιο με την Πολωνία,” είπε ο Putin σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα την Παρασκευή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφερόταν στη βάση του Deveselu που έγινε επίσημα λειτουργική τον Μάιο μετά από σχεδόν μια δεκαετία και $800 εκατομμύρια σχεδιασμού και κατασκευής.

“Την στιγμή που οι εγκατεστημένοι πύραυλοι αναχαίτισης έχουν ένα βεληνεκές 500 χλμ, σύντομα αυτό θα περάσει στα 1000 χλμ, και ακόμα χειρότερα μπορούν να επανεξοπλιστούν με επιθετικούς πυραύλους βεληνεκούς 2400 χλμ ακόμα και σήμερα, απλά αλλάζοντας το λογισμικό ώστε ούτε οι ίδιοι οι Ρουμάνοι να μην το ξέρουν,” είπε ο Putin, που βρίσκεται στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη.


“Έχουμε την ικανότητα να απαντήσουμε. Όλος ο κόσμος είδε τι είναι ικανοί να κάνουν οι μέσου βεληνεκούς θαλάσσιοι πύραυλοι μας [στη Συρία]. Δεν παραβιάζουμε όμως καμία συμφωνία. Και οι επίγειοι μας πύραυλοι Iskander έχουν αποδειχτεί και αυτοί θαυμάσιοι,” συνέχισε ο Putin.
“Το NATO μας έχει μπουχτίσει με αόριστες δηλώσεις ότι αυτό δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία… Ότι η όλη επιχείρηση άρχισε σαν προληπτικό μέτρο κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Που βρίσκεται αυτό το πρόγραμμα τώρα; Δεν υπάρχει,” είπε ο Putin, αναφερόμενος στην πυρηνική συμφωνία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης πέρυσι. “Λέμε από το 2000 ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο στις κινήσεις σας που υποσκάπτουν την διεθνή ασφάλεια. Δεν μας ακούει κανείς.”

Μετάφραση: Ο Γιώργος του Κλικ




ΠΗΓΗ: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.